nlc.hu
Sztárok

Mi lett Anastaciával?

Kétszer is megküzdött a mellrákkal a 2000-es évek szupersztárja, Anastacia

Így él ma az 53 éves amerikai énekesnő.

Anastacia – teljes nevén Anastacia Lyn Newkirk – nevét az ezredforduló évében ismerte meg a világ, amikor I’m Outta Love című slágere, majd debütáló albumának címadó dala, a Not That Kind is letarolta a slágerlistákat. A rendkívül egyedi hangszínnel rendelkező énekesnő akkor már közel két évtizede tevékenykedett a szórakoztatóiparban: karrierjét a nyolcvanas évek elején táncosként kezdte, később vokalistaként dolgozott olyan előadókkal, mint például Jamie Foxx vagy Paula Abdul. 1998-ban, 30 évesen jelentkezett az MTV The Cut című tehetségkutató műsorába, koráról azonban hazudnia kellett, hogy egyáltalán indulhasson. Akkoriban munkanélküli segélyből élt és azt hitte, már sosem fog befutni. Bár a versenyt nem nyerte meg, tehetségére felfigyeltek, lemezszerződést kapott, ami aztán meghozta számára az áttörést.

2001-ben  Freak of Nature címmel a második albuma is megjelent, melynek két dala, a Paid My Dues és a One Day In Your Life is hatalmasat ment. 2003-ban állandó hátfájdalmai miatt úgy döntött, mellkisebbítő műtétet végeztet, ám a beavatkozás előtt elvégzett vizsgálatokon kiderült: mellrákja van. Műtéten és sugárkezelésen esett át. A harmadik lemezét a betegséggel folytatott küzdelme ihlette. Mint azt egy interjújában később elárulta: az egészségügyi problémai miatt a hangja veszített az erejéből és hosszasan kereste azt az új hangzást, melyben így is ki tud bontakozni. Harmadik lemeze, az Anastacia 2004-ben került piacra és az addigi pályafutásának legsikeresebb albuma lett. 2005-ben  Eros Ramazzottival készített duettet: az I Belong to You (Il Ritmo della Passione) több országban is hetekig letaszíthatatlan volt a slágerlisták éléről.

Anastacia

Egy németországi koncertjén (Fotó: Isa Foltin/Getty Images)

Az ezt követő években rengeteget turnézott, 2008-ra elkészítette negyedik lemezét is, mely azonban jóval kevésbé lett sikeres, mint az előző három. 2013 februárjában aztán lemondta európai turnéját, ugyanis a mellrákja kiújult. Dupla masztektómián esett át, néhány hónappal később pedig bejelentette: ismét legyőzte a betegséget. 2014-ben új lemezzel tért vissza, ám egy sérvműtét miatt egy időre ismét eltűnt a nyilvánosság elől. Gyógyulását követően számos európai fesztiválon fellépett, majd a német Rising Star zsűritagja lett, 2015-ben pedig Ausztráliában turnézott.

2017-ben a brit Strictly Come Dancing sztárversenyzőjeként tűnt fel, majd Lionel Richie-vel turnézott. Még ugyanebben az évben megjelentette hetedik stúdióalbumát, Evolution címmel. 2019-2020-ban a We Will Rock You musical holland változatában alakította a Killer Queen szerepét. Tavaly megnyerte az Álarcos énekes ausztrál kiadását.

Anastacia 2000-ben és napjainkban

Anastacia 2000-ben és napjainkban (Fotók: Getty Images)

Anastacia közel két évtizede a mellrák elleni küzdelem élharcosa. Saját alapítványt hozott létre, mely rákkutatással és a betegséggel kapcsolatos ismeretterjesztéssel foglalkozik, felhívva a figyelmet a szűrővizsgálatok és a korai diagnózis fontosságára. Az énekesnő emellett gyakran vállal karitatív célú fellépéseket. A Strictly Come Dancingben való szerepléséért kapott tiszteletdíját is rákkutatásra ajánlotta fel. A FAULT magazin számára készült fotósorozaton pedig a masztektómiája után maradt hegeit is megmutatta.

2007 és 2010 között házasságban élt testőrével, Wayne Newtonnal. Gyermeke nem született, azonban ő a keresztanyja a belga énekesnő, Natalia kislányának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top