nlc.hu
Sztárok

Szabó Ádám a függőségéről

Szabó Ádám őszintén beszélt a függőségéről: „Teljesen a rabjává váltam”

Minden eddiginél személyesebb dallal jelentkezik Szabó Ádám és a zenekara, a yesyes. A frontember az Egyszerű pénz című számban a szerencsejáték-függőségéről mesél.

A banda énekes-dalszerzője, Szabó Ádám ma már nyíltan beszél arról, hogy az elmúlt hónapokban mélypontra került az élete a szenvedélybetegsége miatt. „Körülbelül öt éve kezdődött el ez a korszak az életemben, de eleinte még kisebb összegekben fogadtam, nem fájt miatta a fejem” – mondja.

„A kritikus hónapok a koronavírus-járvány kirobbanása után jöttek, 2021 első félévében, ekkor már ész nélkül játszottam. Ez részben a pandémiának köszönhető, hiszen semmit nem tudtam csinálni. Hiába nyertem meg nem sokkal korábban a Sztárban Sztárt, nem mehettem fellépni, elmaradt az a kiugrási lehetőség, ami egy ilyen műsor után jöhetett volna. Mivel nem voltak koncertek, a dalszerzés mellett muszáj volt elfoglalni magam valamivel, én pedig sajnos a szerencsejátékba menekültem, és elég sok pénzt el is szórtam rá, végül teljesen a rabjává váltam. Olyan volt, mintha bezártak volna egy szobába, ahonnan nincs kiút. Szinte minden gondolatom ekörül forgott” – vallja be.

szabó ádám yesyes

Fotó: Rausz Tícia

Ádám nem tagadja, belebetegedett a szenvedélyébe, de képtelen volt megnyílni róla a családja és a barátai előtt. „Szégyelltem magam, mert tudtam, hogy hagytam kicsúszni az irányítást a kezeim közül.”

Ám a szerettei észrevették, hogy kifordult önmagából, így a biztatásukra végül elárulta, min megy keresztül. „Borzasztóan szerencsésnek tartom magam, mert mindenki megértően fordult felém, fogták a kezem, és együtt sikerült kilábalnunk ebből a helyzetből – mondta Ádám, aki ma már mindenkinek azt tanácsolja, ne tartsák magukban az érzéseiket. – Ha én akkor nem kérek segítséget másoktól, mára talán minden pénzemet eljátszottam volna. Most már eszembe sem jut, hogy újrakezdjem.”

A yesyes frontembere azért döntött úgy, hogy megosztja a történetét a nyilvánossággal, mert másokat is arra szeretne inspirálni, hogy merjenek felkeresni valakit a problémáikkal. „Szeretném, ha tanulhatnának a hibámból.”

Ádám ezen kívül meg van győződve arról, rendkívül fontos, hogy új célokat keressünk magunknak, mert így kimászhatunk bármilyen mély gödörből – ő például újra belevetette magát a dalszerzésbe. Az Egyszerű pénz című dala a megtisztulása útját mutatja be, ezért is kapott benne szerepet édesapja, Szabó István is. De felbukkan a videóban Bánki Beni slammer-költő is, méghozzá azért, mert jelenleg éppen a yesyes új albumának számain dolgozik a srácokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top