nlc.hu
Sztárok

Eva Longoria harmadik férje és kisfia

47 éves Eva Longoria, aki két hatalmas csalódás után lett igazi született feleség

Eva Longoria éveken keresztül alakította Gabrielle Solist a Született Feleségek sorozatban, ám számára sem igaz az megtalálását, sem a gyermekáldást nem adta könnyen a sors. Aztán túl a negyvenen egyszer csak révbe ért.

Eva Longoria Texas államban született, ott is nőtt fel szüleivel és három lánytestvérével. Egyik nővére speciális figyelmet és ápolást igényelt. „Láttam, hogy édesanyám milyen keményen dolgozik, és mindent amit ő megtett a nővéremért, én is szerettem volna megtenni. Segíteni akartam. A családban mindenki kivette a részét a feladatokból, együtt csináltunk mindent” – mesélte a színésznő, aki 2014-ben az AP-nak adott interjújában elmondta azt is, hogy a legtöbbször használt ruhákat hordtak és egymástól örökölték a cipőket, ruhákat, még a sminktermékeket is. Évekig dolgozott egy gyorsétteremben, hogy fizetni tudja a számláit és a tanulmányait, végül 1998-ban diplomát szerzett és még ebben az évben megválasztották a Miss Corpus Christi USA szépségkirálynőjének. A főiskola elvégzése után meghallgatásról meghallgatásra járt, arról álmodozott, hogy felfedezik, mint színésznő, de mellette nyolc órában dolgozott egy irodában. Kezdetben kisebb szerepekkel kezdte. Játszott például egy-két epizód erejéig a Beverly Hills 90210 tinidrámában, majd a népszerű amerikai szappanoperában, a General Hospitalban is. Itt ismerte meg az első férjét, a szintén színész Tyler Christophert.

Tyler Christopher és Eva Longoria, 2003-ban egy jótékonysági eseményen (Fotó: Barry King/WireImage)

Tyler Christopher és Eva Longoria, 2003-ban egy jótékonysági eseményen (Fotó: Barry King/WireImage)

2002-ben tartották meg az esküvőt, a színésznő saját bevallása szerint igencsak szörnyű feleség volt az első házasságában. „Tyler egy szeretetre méltó, csodálatos férfi, de én túlságosan fiatal voltam a házassághoz” – mondta Longoria, aki két évvel később, 2004-ben már el is vált kollégájától. Időközben azonban a szakmai sikerek is elérték. 2003-ban egy csapásra megváltozott az élete és örökre eldobhatta a szappanopera szereplő jelzőt a neve mellől. Ekkor kapta meg ugyanis Gabrielle Solis szerepét a Született Feleségekben. Az ABC csatorna szériája hatalmas siker lett, 2006-ban Longoria pedig bezsebelhetett érte egy Golden Globe-jelölést és egyre több mozifilmben kapott szerepet. A nyolc évadot megélt sorozat az A-listás hírességek közé repítette a színésznőt, akire – mire betöltötte a harmincat – ismét rátalált a szerelem.

Mesebeli lakodalom Párizsban

Nem sokkal a válása után, 2005-ben ismerte meg Tony Parker NBA-sztárt, és 2006-ban, amikor már három éve futott a Született Feleségek, ő is újra menyasszony lett, a sportoló ugyanis gyűrűt húzott az ujjára. Az esküvő sem volt éppen hétköznapi. Vagyis inkább esküvők. Ugyanis a polgári szertartást a párizsi városházán tartották 2007-ben, majd pár nappal később megérkeztek a híres barátok is a szerelem városába, és július 7-én a Saint-Germain l’Auxerrois templomban is kimondták az igent. „Varázslatos! Mesebeli! Igazi Született feleség!” – ezekkel a hangzatos jelzőkkel számoltak be a lapok Eva Longoria második esküvőjéről. Ő maga is így élte meg, sőt, annyira szerelmes volt, hogy felvette férje nevét és a hivatalos irataiban immár Eva Parker szerepelt. Ám alig három évvel a világraszóló francia esküvő után a színésznő elindította a válási folyamatot, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva.

Eva Longoria és Tony Parker a People Magazin partiján 2010-ben (Fotó: Profimedia)

Eva Longoria és Tony Parker a People Magazin partiján 2010-ben (Fotó: Profimedia)

Megcsalás és árulás

A sajtó előtt azonban semmi nem marad titokban, így az is hamar kiderült, hogy a kibékíthetetlen ellentét tulajdonképpen egy nagyon csúnya megcsalást jelent. Sorra láttak napvilágot a találgatásokkal teletömött címlapok, így Longoria jobbnak látta, ha maga beszél a válásáról. Kiderült, hogy a színésznő száznál is több olyan szöveges üzenetet, emailt, SMS-t talált a férje telefonján, amelyeket más nőtől kapott. Ezek tartalma pedig félreérthetetlen volt. Ha ez nem lett volna elég, az egyik amerikai tévéműsor kinyomozta, hogy a Tony Parker titokzatos „csevegőtársa” nem volt más, mint Erin Barry, aki a férfi egyik korábbi csapattársának a neje. A válást végül 2011-ben mondták ki. Longoria szülei katolikusok és lányaikat is ezen értékrend szerint nevelték. „A mi családunkban a házasságot szent dolognak tekintik, a válás pedig egyenesen elképzelhetetlen… Így nekem tényleg összetört a szívem, amikor szembesültem ezzel az egésszel. Tényleg úgy éltem, mint Mrs. Parker, mint Tony Parker felesége. Ezt pedig hirtelen elvették tőlem, és azt sem tudtam, hogy ki is vagyok akkor én valójában. Nagyon nehéz volt” – mondta a színésznő a válása után a CNN egyik műsorában.

Eva Longoria és Tony Parker a San Antonio Spurs 2005-ös NBA döntője után (Fotó: Profimedia)

Eva Longoria és Tony Parker a San Antonio Spurs 2005-ös NBA döntője után (Fotó: Profimedia)

Vakrandiból házasság

Két kudarcba fulladt házasság, egy fájdalmas árulás után, Eva Longoria nehezen találta meg újra a boldogságot és az egyensúlyt. Mindent azzal kezdett, hogy visszavette a születési nevét, vagyis a Longoriát. Randevúzni csak évekkel a válása utána mert ismét. Sok találgatás kapott szárnyra a magánéletét illetően, ám ő ez alkalommal távol tartotta az életétől a bulvársajtót. Egyszer csak ő maga állt a lapok elé, és 2015. december 13-án bejelentette, hogy igent mondott akkori szerelmének, José Antonia Bastón Patina mexikói üzletembernek. Így persze nem kapja fel a fejét a magyar olvasó a férfi nevére, de ha eláruljuk, hogy ő annak a Televisa médiavállalatnak az elnöke, ami az elmúlt 25 évben hazánkat is ellátta Dél-Amerikai telenovellával, MariMartól Rosalindáig, akkor már egyből érdekesebb a történet. Hiszed, vagy sem, de kettejük találkozása is pont olyan volt, mint valami amerikai sorozat. Egy közös barátjuk szervezte meg számukra az első vakrandit, méghozzá Mexikóvárosban.

Eva Longoria és Jose Antonio Baston 2013-ban egy Beverly Hills-i szórakozóhelyen (Fotó: Profimedia)

Eva Longoria és Jose Antonio Baston 2013-ban egy Beverly Hills-i szórakozóhelyen (Fotó: Profimedia)

Bastón, bár nagyon is képben van a dél-amerikai szappanoperákat illetően, de az amerikai sorozatokkal lehetett egy kis lemaradása, ugyanis a pletykák szerint a férfi nem tudta, hogy ki az az Eva Longoria. Így kezdődött tehát az ismerkedés, és 2016 májusában össze is házasodtak Mexikóban. A ceremóniára alig 80 embert hívtak meg, köztük Victoria és David Beckhamet, Ricky Martint, Mario Lopezt és Melanie Griffith színésznőt. Longoria esküvői ruháját is Beckhamné tervezte, és természetesen a koszorúslányok a médiamogul korábbi házasságából született, már felnőtt lányai voltak. „Egész életemben egy ilyen napra, és egy ilyen férfira vágytam” – mondta a színésznő a fogadalmában.

Eva Longoria és Jose Antonio Baston az amfAR Gálán, Cannes-ban, 2019-ben (Fotó: Jacopo Raule/amfAR/Getty Images for amfAR )

Eva Longoria és Jose Antonio Baston az amfAR Gálán, Cannes-ban, 2019-ben (Fotó: Jacopo Raule/amfAR/Getty Images for amfAR )

Santi bejár az anyukájával dolgozni

Ám Eva Longoria magánélete nem az esküvő napján lett teljes, hanem 2018-ban, amikor életet adott első gyermekének, aki a Santiago Enrique Bastó nevet kapta. Az azóta négyéves Santit nagy büszkeséggel mutatja meg az Instagram-oldalán a színésznő, és az anyasággal kapcsolatos kérdésekről is őszintén posztol. „Az a célom, hogy jó anyukája legyek Santinak. De nem akarok az az anyuka lenni, aki azt gondolja, hogy csak az az én véleményem, rendszerem, módszereim a jók és mindenkinek így kellene gyereket nevelnie” – írta közösségi oldalára a színésznő. A kisfiú alig volt egyéves, amikor édesanyja producerként és színésznőként is dolgozni kezdett a Grand Hotel Miami sorozatban, amelynek stábját többségében nők tették ki. Longoria minden nap bevitte a munkámba a fiát is, de elvitte a Cannes-i filmfesztiválra is. „Úgy érzem, a mai világban nagyobb nyomás nehezedik ránk azt illetően, hogy jó embert neveljünk a gyermekeinkből. Szeretném, ha majd a fiam megtudná, hogy mennyit harcoltak a nők az egyenlőségért és mit is jelent a feminizmus. De nem elmondani akarom neki, hanem megmutatni.”

Eva Longoria családjával Cannes-ban, 2019-ben (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

Eva Longoria családjával Cannes-ban, 2019-ben (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top