nlc.hu
Sztárok

Erős Antónia a gyerekeiről és a háborúról

Erős Antónia elmondta, hogyan beszél a gyerekeinek az orosz-ukrán háborúról

Szülők milliói küzdenek hasonló problémákkal.

Három héttel ezelőtt Oroszország megtámadta Ukrajnát, a háború pedig azóta is tart, ukránok milliói menekültek el az országból, sokan éppen Magyarországra jöttek. Sokakat foglalkoztató kérdés, hogy ilyen esetben mit osszanak meg a gyerekeikkel és mi az, amit nem adnának tovább. Erős Antónia is sokat gondolkozott ezen, de végül beszélt az ikreivel.

Erős Antónia

Fotó: Smagpictures

„Azt kérdezték tőlem: ’Mama, ez a harmadik világháború?’ Ilyenkor próbálom nekik elmagyarázni, hogy mit is jelent a háború, a világháború, és példákat hozok. Így ők maguk is tudnak dönteni. Nagy szerencse, hogy a tanáraik, főleg a történelemtanáruk, Balázs bácsi is beszél mindig az aktualitásokról, most a háborúról. Nagyon fontos, hogy az iskola mit és hogyan mond minderről. (…) Azt még mindig nem értik, hogy miért ölnek meg ártatlan embereket, de a háború jellegét kezdik kapiskálni. Látom a szemükben a kíváncsiságot és az aggódást is, meg akarják érteni, miért tört ki ez a háború. Mivel angolul tanulnak, belefutottak már a fake news szóba, tudják, mit jelent, és szinte hihetetlen, de ráéreznek, és meg tudják különböztetni, mi a hiteles és hamis hír” – újságolta a BEST magazinnak az RTL Klub híradósa.

További részleteket a ma megjelent lapban olvashatsz:

BEST magazin - címlap

BEST magazin – címlap

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top