nlc.hu
Sztárok

David Beckham átadta Instagramját egy ukrán orvosnak

Egy ukrán orvos Harkovból kezeli David Beckham Instáját

Adakozásra hívja fel rajongói figyelmét.

David Beckham átadta Instagram-fiókját egy ukrán orvosnak, aki Harkovból kezeli az oldalt. Az exfocistának 71,5 millió követése van a közösségi oldalon, melyet egy teljes napra a gyermekaneszteziológus Iryna, a Regionális Perinatális Központ vezetője vett át. 

David Beckham

David Beckham (Fotó: Getty Images)

Vasárnap Iryna elárasztotta Beckham sztorijait a kórházban készült fotókkal és videókkal, melyekben bemutatja, hogyan rendezkedett be a szülészet egy szűk pincében. Az orosz támadás első napján rengeteg terhes nőt és újdonsült édesanyát evakuáltak erre a helyre. A fotókon és videókon friss anyukákat láthatunk újszülött csecsemőikkel, illetve inkubátorokba helyezett kis babákat. Az egyik történetben egy fiatal anyát, Yanát filmezték le, miközben a karjában tartja kisfiát, Mikhailót, aki légzési problémákkal született, a családi házuk pedig megsemmisült a bombázásban. 

Iryna ukrán orvos

Jobbra Irina, az ukrán orvos, aki Beckham Instagram-oldalát kezelte

Irina elmondja, hogy éjjel-nappal dolgoznak a többi egészségügyi kollégával, és bár nehéz, sokszor a sírás kerülgeti őket, nem fogják feladni. 

„Valószínűleg az életünket kockáztatjuk, de egyáltalán nem gondolunk rá. Szeretjük a munkánkat. Orvosok és nővérek vannak itt, aggódunk, sírunk, de nem adjuk fel” – mondta a videóban Irina. 

Ukrán anyuka és gyermeke

Yana az újdonsült anyuka fiával, Mikhailóval

Beckham 2005 óta az Unicef nagykövete, és most arra buzdította rajongóit, hogy mindenki, aki csak teheti, valamilyen formában adományozzon a jótékonysági szervezetnek, amely Ukrajnában azon dolgozik, hogy a családok tiszta vízhez és élelemhez juthassanak, használatra kész készleteket szállítsanak a szülészeti kórházakba, és biztosítsák a gyermekvédelmi szolgáltatások folytatását. 

„Adományaiknak köszönhetően az oxigéngenerátorok, melyeket kaptak, segítik az újszülöttek túlélését a szörnyű körülmények között” – mondta a nagykövet. 

Harkov, Ukrajna második legnagyobb városa három hete állandó célpontja az orosz támadásoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top