nlc.hu
Sztárok

Tóth Vera nem ítélkezik

Tóth Vera: „Szeretem az embertársaimat, látom a lelküket”

Tóth Vera ragaszkodik hozzá, hogy embertársainkat a személyük alapján ítéljük meg.

Tóth Vera is megszólalt a vasárnapi választások után: igaz, a posztja politikai tartalmú, de elsősorban nem a politikáról szól. Szeretné visszakapni azt a világot, amikor az emberek nem párt-hovatartozás alapján ítélték meg a másikat.

Tóth Vera

Fotó: Instagram

„A politika mélyen beleszőtte fonalát az életünkbe. Eddig is így volt, de valahogy most másképp része a mindennapoknak. Tudjuk, hogy politikus, politika, volt, van, lesz. Éppen ezért, ha megtanulnánk kezelni az indulatainkat, talán jobb hely lehetne a világ is. Tudom, hogy minden választási évben élesebb a feszültség, de mégsem tud olyan erősen hatni rám, hogy párt-hovatartozás alapján ítéljek meg másokat, mert szeretem az embertársaimat, látom a lelküket, még akkor is, ha ők már nem képesek ezt visszafelé, ugyanígy érezni.
A média ontja az érveket, ellenérveket. Ez a dolga, sosem lesz egy világbékét előidéző felület, de kaphat belőle mást is az ember, attól függ, mit vesz észre. Egy nehéz, vírusos időszak után és a szomszédos háború miatt félünk, változó a hangulatunk, frusztráltak vagyunk, nem tudjuk, mit kezdjünk a fura, idegen energiákkal, ezért azt az utat választjuk, hogy egymást bántjuk. A politikai hovatartozás sokféle formában jelenik meg. Néha olyan, mint a vallásosság, a »meg se próbálj meggyőzni, mert szentül hiszek, ezért semmi sem tántorít el«. Van az ide-oda billegő, akiben naponta változik a hovatartozás kérdése. Van, aki mindent megtenne a változásért, van, aki összefirkálja a plakátot, van, aki már nem köszön a szomszédjának, van, aki nem fogad el más véleményt és még ki tudja, mennyi alakot ölt, de kapcsolatok szakadnak szét miatta… Szégyen, mit művelünk egymással, szégyen, ami a média, divat, kultúra, színház, értelmiség, és a zene világában folyik, szégyen, ami az országunk társadalmával, az EMBEREK között történik. Szégyen, ahogy sokszor viselkedünk.. Hagyjuk, hogy a »hovatartozás« kérdése és a sok külső hatás erőszakot váltson ki belőlünk. Én hiszem, hogy ezt intelligensen is lehetne művelni, valahogy higgadtnak kellene maradni, de tudom, hogy ez bonyolult, érzékeny kérdés és most sokan nevetnek rajtam. Mégis bizakodó vagyok és naiv gondolatokat dédelgetek: Talán egyszer megint együtt ülünk és jókat nevetünk politikamentesen, vagy politizálva, de szeretettel, egy jó bor társaságában, mert valamikor, egy közeli galaxisban tényleg képesek voltunk erre… Persze tudom, hogy ez csak álmodozás, de titkon mégis ezért imádkozom” – írja posztjában az énekesnő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top