nlc.hu
Sztárok

Will Smith nem mehet mostantól Oscar-gálára

Tíz évre eltiltották Will Smith-t az Oscar-gáláktól

A színész tiszteletben tartja a filmakadémia döntését.
Wlll Smith

Tíz évre eltiltották az amerikai filmakadémia rendezvényein, köztük az Oscar-gálákon való részvételtől Will Smith-t, aki a március 27-i díjkiosztón arcul ütötte színésztársát, Chris Rockot.

A 94. Oscar-gála célja az volt, hogy ünnepelje közösségünk mindazon tagjait, akik hihetetlen munkát végeztek az elmúlt évben. Ezeket a pillanatokat azonban beárnyékolta Smith elfogadhatatlan és ártalmas viselkedése a színpadon, amelynek szemtanúi voltunk” – indokolta a döntést a filmakadémia elnöke, David Rubin és az akadémia vezérigazgatója, Dawn Hudson.

A színész azt mondta, hogy elfogadja és tiszteletben tartja a filmakadémia kormányzói testületének döntését.

Az akadémia bocsánatot kért a helyzet kezeléséért, azért, hogy a történtek ellenére engedték Smithnek átvenni a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. “A közvetítés ideje alatt nem reagáltunk megfelelően a teremben kialakult helyzetre, ezért bocsánatot kérünk. Ez alkalom lett volna arra, hogy példát mutassunk vendégeinknek, nézőinknek és filmakadémiai családunknak szerte a világon, de ezt elmulasztottuk, nem lévén felkészültek a precedens nélküli esetre” – írták közleményükben.

A filmakadémia összes rendezvényétől való eltiltás azt jelenti, hogy Will Smith az elkövetkező 10 évben nem adhat át Oscar-díjat, miként ez a legjobb főszereplők esetében hagyomány. Az akadémia nyilatkozata nem tér ki arra, hogy Will Smith jelölhető lesz-e Oscar-díja a következő 10 évben, és a 94. gálán átadott Oscar-díját sem vonta vissza. 

A filmakadémia ugyanakkor “mélységes háláját” fejezte ki Chris Rocknak, amiért “a rendkívüli körülmények ellenére is megőrizte higgadtságát”.

(MTI)

Kiemelt kép: Neilson Barnard / Getty Images

Olvass még Will Smith-ről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top