nlc.hu
Sztárok

Interjú Farkasházi Rékával

„A kettesben töltött idő igenis fontos egy házaspár életében” – Farkasházi Rékával beszélgettünk

Nem lehet könnyű egy háromgyerekes családot menedzselni, Farkasházi Réka azonban életük minden percét élvezi. A színésznő a hétköznapjairól, a gyerekeiről és a karrierjéről az nlc-nek.

Hogyan telnek a napjaid mostanában?

Életem egyik legintenzívebb időszakát élem. A nagy fiam érettségire készül és nemsokára jön a ballagás is. Forgatok a Keresztanyu új évadában, egy történelmi minisorozatban is játszom és most készülünk egy nagyszabású színházi bemutatóra a Tintanyúl zenekarommal. Április 23-án lesz a premierje a Varázsnagymama című előadásnak, amit már nagyon várok.

Réka mostanában meg sem áll (Fotó: Farkasházi Réka)

Réka mostanában meg sem áll (Fotó: Farkasházi Réka)

Akkor nem unatkozol. Gondolom, jó volt visszarázódni a sok otthonlét után.

Egy ideje már nagy a tempó, de jó volt visszacsöppenni a régi kerékvágásba. Bár megmondom őszintén, otthon is jól éreztem magam, mindig alkalmazkodom az adott helyzethez. Élvezem, ami megadatik.

Hogy megy a logisztika ennyi munka és három gyerek mellett?

A mi életünk nem szokványos, nemrég még éjjel is forgattam, így nem voltam itthon néhány napot esténként. Viszont délutánonként én mehetek az ovis kislányomért az óvodába. A hétköznapjaim nagy része egyébként szabad. Fontos, hogy azokban az időszakokban, amikor a gyerekek szabadok, én is velük tudjak lenni. Ilyenkor kihasználok minden pillanatot.

Látszik rajtatok a harmónia, az igazi családi összetartás.

Örülök, hogy így látod. Fontosnak tartom a közös vacsorákat, ilyenkor mindenki együtt van és jókat beszélgetünk, finomakat eszünk. Ha pedig úgy alakul egy este, akkor jöhet egy jó társasozás, vagy akár közös zenélés is, amikor mindenki megfog egy hangszert vagy éppen énekel. A kislányunk a legnagyobb rajongója ennek, ő belecsöppent a családunk zenei világába. A terhességem utolsó heteiben még koncerteztem és két hónapos volt Tamara, amikor már újra mentünk fellépésekre együtt. Ő egyébként egy igazi kis szeretetbomba, a testvérei imádják és a tenyerén hordozzák őt. Nagyon okos kislány, igazi cserfes óvodás. Abban is szerencsés vagyok, hogy a nagy fiam jó kamasz volt, és nem voltak eget rengető problémáink. Rebeka pedig most hetedikes, most kezdi a kiskamaszkort. Remélem, vele sem lesz gond. Büszke vagyok a gyerekeimre, pláne, hogy a fiam egyetemre készül. Ezek fontos dolgok, a mai világban nehéz boldogulni, de hiszem, hogy nekik sikerülni fog.

Hogyan osztjátok meg az otthoni feladatokat?

Természetesen a gyerekek is besegítenek, de nem szabad elfelejteni, hogy ők még csak gyerekek. Szerencsém van, mert a férjem nagyon jól főz, és szeret is a konyhában tevékenykedni, ezért sokszor átengedem neki a terepet. De egy háromgyermekes család menedzselése igenis melós. Mindenkinek van benne érdeme, hogy nálunk évek óta működik.

Farkasházi Réka boldogabb, mint valaha (Fotó: Farkasházi Réka)

Farkasházi Réka boldogabb, mint valaha (Fotó: Farkasházi Réka)

Hogyan étkeztek?

Változatos és egészséges ételeket eszünk. Én már 10 éve gluténmentesen táplálkozom, de ez mást nem zavar, nem is érzik, hogy néha én mást eszem, mint ők. Szeretünk jókat főzni és enni, a gyerekek sem válogatósok szerencsére.

A férjeddel jut időtök kettesben lenni?

Azt szoktam mondani, hogy sokszor vásárlás közben randizunk. (nevet) Ez is egy megoldás arra, hogy együtt lehessünk. De viccet félretéve, figyelünk a kapcsolatunkra, sokszor elmegyünk ebédelni, szerintem a kettesben töltött idő igenis fontos egy házaspár életében, főleg szülőként. Már hiányzik az utazás is, a koronavírus miatt mostanában nem voltunk sehol, így kevésbé tudtunk feltöltődni. De idén nyárra tervezünk külföldi programokat.

Magadra azért marad időd a hétköznapokban?

Fontos számomra az énidő, ezt gyakorlatilag kötelezővé tenném mindenkinek. Ebből az egyből nem engedtem soha, többek között a szépségápolásra is szánok időt. Egy színésznőnek ugyanis ápoltnak kell lennie, a színpadon pedig szükség van a jó állóképességre is.

Réka a harmóniára törekszik (Fotó: Farkasházi Réka)

Réka a harmóniára törekszik (Fotó: Farkasházi Réka)

Sokat sportolsz?

Volt idő, amikor lebeszéltem magam a mozgásról, de mára ez elmúlt. Ha nem jutok el a pilates edzőmhöz, akkor felpattanok a futógépre és napi 25 percet futok. Ez teljesen feltölt és jó érzés, hogy tettem valamit azért, hogy formában maradjak.

Milyen kezelésekre jársz?

Olyan szépészeti beavatkozásokat csinálunk a bőrgyógyászommal, amelyek természetes hatást keltenek. Nemrég olyan kezelésen vettem részt, ami serkenti a kollagéntermelést. Sokat járok kozmetikushoz is, az is egy olyan dolog, amiről nem tudok lemondani. Nemrég pedig egy régi álmomat váltottam valóra: nagyon zavart, hogy szétálltak a fogaim és 45 évesen fogszabályozóm lett. A felső fogszabályozókat már le is vették, gyönyörű lett az eredmény. Ha tudom, hogy ez ennyire hatásos, már korábban is megcsináltattam volna. Örülök, hogy rászántam magam.

Mik a terveid a közeljövőben?

Egyelőre a színházi darabomat szeretném sikerre vinni és készülünk egy új lemezzel is. Az év végén jelenik meg kiegészítve egy mesekönyvvel. Remélem, tetszeni fog mindenkinek és minél több emberhez eljut. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top