nlc.hu
Sztárok

Benkő László özvegye: „Magányosan telnek a napjaim”

Benkő László özvegye: „Magányosan telnek a napjaim”

Zsuzsa, Benkő László özvegye nehezen viseli férje elvesztését, és korábbi betegsége miatt a mozgás is nehéz számára.

Másfél évvel Benkő László halála után, április 30-án avatták fel az Omega legendás billentyűsének szintetizátor formájú síremlékét a Farkasréti temetőben.

Benkõ László Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, billentyûs, zeneszerzõ, az Omega együttes tagja

 

A síremléket Benkő László özvegye, Zsuzsa tervezte, aki csaknem 60 évig volt a zenész hű társa. A Bors most azt írja, az asszony nehezen viseli a férje elvesztésével járó magányt, ráadásul egy néhány évvel ezelőtti betegség alaposan korlátozza a lehetőségeit.

Magányosan telnek a napjaim. (…) Magányosan, és sajnos még nehezebbé teszi őket a súlyos egyensúlyzavarom. Egy fertőzés kapcsán ugyanis elvesztettem az egyensúlyszervemet, 2017-ben tanultam meg újra járni, így most segítség nélkül nem tudok állni és menni. Éppen ezért bármilyen programhoz kell segítség mellém

– mesélte a lapnak Benkő László özvegye.

Az utóbbi hónapokban a férje sírjára kerülő szobor megalkotásával volt elfoglalva, de egy baráti pár nemrég felajánlotta neki, hogy havonta elmennek színházba Zsuzsával, aki nevetve mondta, hogy akár fizetne is valakinek, hogy elkísérje a programokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top