nlc.hu
Sztárok

Steve Kerr véleménye az amerikai szenátorokról

Steve Kerr NBA-edző magából kikelve csapkodott az iskolai lövöldözés miatt

Steve Kerr számon kérte a szenátorokat, akik két éve ülnek a törvénytervezeten.

Legalább 21 diák és egy tanár is meghalt egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt – közölte a texasi közbiztonsági hivatal. Greg Abbot, Texas állam kormányzója korábban elmondta: a feltételezett lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak szintén meghalt, az első hírek szerint a helyszínre érkező rendőrök lőtték le.

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke a fegyvertartási szabályokra utalva azt mondta: „Nemzetként bátornak kell lennünk, és lépéseket kell tennünk, hogy ilyesmi soha többé ne fordulhasson elő.”

A lövöldözés napján játszott fontos mérkőzést az amerikai kosárlabda-bajnokságban a Golden State Warriors is, amelynek edzője, Steve Kerr durván szapulta a szenátorokat és a döntéshozókat a meccs előtti sajtótájékoztatón. Szerinte mindenki látja, hogy mi történik az országban, mégsem tesznek semmit annak érdekében, hogy Amerika biztonságosabb legyen. 

„Gyerekeket gyilkolnak meg az iskolákban. Mikor teszünk végre valamit?”

– kezdte az asztalra csapva az egykori NBA-sztár. „Belefáradtam, hogy állandóan csak azt mondjuk, hogy együtt érzünk az elhunytak családjaival. Belefáradtam, hogy sajnálkozunk. Elég ebből! (…) 50 szenátor van, aki nem képes szavazni arról, hogy vizsgálják meg az emberek hátterét és mentális állapotát, mielőtt fegyvert adnak a kezükbe. Két éve ülnek ezen a törvénytervezeten” – mondta könnyekkel a szemében Steve Kerr.

Steve Kerr

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top