nlc.hu
Sztárok

Vastag Csaba szerint az influenszerek

Vastag Csaba szerint a legtöbb influenszer posztjai nélkülözik az őszinteséget és csak a lájkvadászatra mennek

Az énekes úgy érzi, hogy a közösségi médiát egyre inkább elárasztják a felszínes, őszintétlen tartalmak. Éppen ezért úgy döntött, hogy mostantól mindössze egyetlen embert követ a social media képmegosztó oldalán.

Nagy lépésre szánta el magát Vastag Csaba, aki aggódva figyeli a közösségi média posztdömpingjét, amelyben szép számmal megtalálhatóak a külsőségeket hangsúlyozó, sokszor a valósággal köszönőviszonyban sem lévő posztok.

„Elképesztő mennyiségű poszt zúdul ránk nap mint nap. Ezek között vannak olyanok is – sajnos egyre nagyobb számban – amelyek nélkülözik az őszinteséget, csak a like-vadászatra mennek és a fotók köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Elszomorító, hogy ez a tendencia. Különösen veszélyes ez a fiatalokra. Elég egy rosszabb nap, egy csipetnyi önbizalomhiány és az embert a legmélyebbre tudja rántani egy-egy ilyen, tökéletes életet színlelő, álságos poszt” – mondta Vastag Csaba, aki szerint minden eddiginél körültekintőbben kell használni a közösségi médiát.

Vastag Csaba

Fotó: Vastag Csaba

„Még mielőtt bárkit is lehúzna ez a dolog, érdemes átgondolni, hogy kit és miért követünk, mennyire épít minket az, amit és ahogyan megoszt. Ezt időről időre felül kell vizsgálni. Ezt most mi is megtettük a párommal és arra jutottunk, hogy az Instagramon kizárólag egymást követjük a jövőben – árulta el az énekes, aki döntésük óta sokkal felszabadultabban érzi magát a képmegosztó oldalon. – Ha belépünk bármelyik közösségi oldalra, óriási a zaj: hirdetések, ismeretlenek posztajánlói, hírek, arctalan – a rosszindulattól sem mentes – kommentek és ehhez jönnek a valóságtól elrugaszkodott felszínes tartalmak. Mindenki mások – akár vadidegenek – életével, posztjaival, kommentjeivel foglalkozik, de ennek nem kell így lennie. Ezt elkerülendően döntöttünk amellett, hogy ebben a hangos térben csak egymást követjük – tette hozzá Vastag Csaba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top