nlc.hu
Sztárok

Színész-rendező párosok, akik utálták a közös munkát

Színészek és rendezők, akik soha többé nem fognak együtt dolgozni

Rossz időzítés, nem egyező munkamorál vagy egyszerű bunkóság – ezeknek a színészeknek és rendezőknek a neve soha többé nem szerepel egyszerre a stáblistán.

Akár Tim Burton és Johnny Depp, akár Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese párosa ugrik be, ha ikonikus színész-rendező párosokra gondolsz, vitathatatlan, hogy Hollywood hemzseg a kiváló alkotóktól, akik közösen dolgozva csak még inkább inspirálják művészileg egymást. Összeszokott, sikeres duók ezek, akik nem véletlenül készítenek újabb és újabb filmet együtt. Vannak azonban olyanok is, akiknek korántsem jött be ennyire a kollaboráció. Most tehát olyan rendezőket és színészeket hoztunk el, akik legszívesebben soha nem mennének egymás közelébe, de legalábbis nem vállalnak többé közös munkát.

Julia Roberts és Steven Spielberg

Julia Roberts éppen szakított az akkori vőlegényével, Kiefer Sutherlanddel, amikor megkapta Csingiling szerepét a Steven Spielberg-féle Hookban. A színésznő tehát kifejezetten mélyponton volt a forgatás ideje alatt, a stáb pedig elviselhetetlennek érezte a folyamatos hangulatváltozásait. Órákon át ült a lakókocsijában, és mikor jelenése lett volna a setben, rendre késve érkezett. Ez pedig elég erős súrlódásokhoz vezetett a színésznő és a rendező között. „Julia valószínűleg élete legnehezebb szakaszán ment keresztül a forgatás során. Egyszerűen rossz volt az időzítés mindenkinek, hogy épp ilyen mélyről kezdte meg a munkát a Hookban” – emlékezett vissza az időszakra Spielberg.

Színész-rendező párosok, akik soha nem dolgoznak már együtt

Fotó: Columbia Tristar/Getty Images

George Clooney, Amy Adams és David O. Russell

George Clooney a Sivatagi cápák című filmen dolgozott együtt David O. Russell rendezővel, míg Amy Adams az Amerikai botrányban. És mindkét színésznek olyan rossz tapasztalata volt a direktorral, hogy egyikük sem tervezi az újabb közös munkát. Clooney-nak a forgatás során egyre inkább elege lett Russell agresszív viselkedéséből, és mikor szemtanúja volt annak, hogy az az egyik stábtaggal üvöltözött, közbelépett, ezzel pedig végleg megromlott a munkakapcsolatuk. Az agresszióból Adams is megkapta a maga részét – csakhogy az ő esetében nem csak szemlélte a rendező viselkedését, hanem egyenesen annak céltáblájává vált. „Nagyon keményen bánt velem, ez tény. Sok volt már nekem. Igazán elkeseredett voltam a forgatás alatt” – mesélte a színésznő, akit rendszeresen megríkatott Russell.

Színész-rendező párosok, akik soha nem dolgoznak már együtt

Fotók: Jeff Kravitz, Axelle, Jon Kopaloff/Getty Images

Katherine Heigl és Judd Apatow

Egy 2008-as Vanity Fair interjúban Katherine Heigl azt nyilatkozta a Felkoppintva című filmről, hogy „egy kicsit szexista” a karakterábrázolását tekintve. „Hárpiának állítja be a nőket, humortalannak és karót nyeltnek, a férfiakat pedig szerethetőnek, bolondosnak és olyanoknak, akik szeretnek szórakozni. Egy igazi nyafkát játszom; miért kell ennyire ünneprontónak lennie? Miért így ábrázoljuk a nőket? 98 százalékban szuper élmény volt, de nehéz volt teljes szívemmel szeretnem a filmet.” A színésznő őszinte véleménye olyannyira felháborította mind a kollégáját, Seth Rogent, mind a film rendezőjét Judd Apatow-t, hogy azóta is meg vannak rá sértődve. Heigl nyilatkozata után egy évvel Apatow a The Howard Stern Show-ban panaszkodott erről: „Azt gondoltam volna, hogy egyszer csak érkezik tőle egy hívás, amiben bocsánatot kér, de ez soha nem történt meg…”

Színész-rendező párosok, akik soha nem dolgoznak már együtt

Fotó: Jeff Kravitz/Getty Images

Robert Downey Jr. és David Fincher

Robert Downey Jr. karrierje egyik legjobb alakítását nyújtotta a Zodiákus című filmben, azonban mint később kiderült, ennek ára volt. A rendező, David Fincher – aki egyébként hírhedten kemény a színészeivel, gyakran órákon át játszat el velük megállás nélkül egy-egy jelenetet a tökéletesség kedvéért – árulta el, mennyire nem bírta a strapás tempót a színész. „Robert odajött hozzám, és azt mondta: »Én nem tudok így dolgozni, soha nem mehetek a lakókocsimba, nincs lehetőségem összeszedni magam. Napi 14 órát talpon vagyok«.” Downey végül vizelettel teli üvegeket hagyott szanaszét a setben, ezzel tiltakozva Fincher versenyistállója ellen.

Színész-rendező párosok, akik soha nem dolgoznak már együtt

Fotók: Steve Granitz, Taylor Hill/Getty Images

Forrás: Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top