nlc.hu
Sztárok

Meghalt a Titanic és a Star Trek színésze, David Warner

Meghalt a Titanic és a Star Trek színésze, David Warner

A brit színész 80 éves volt.

Nyolcvanévesen elhunyt David Warner brit színész, aki olyan filmekben játszott, mint az Ómen, a Tron, avagy a számítógép lázadása vagy a Titanic. Warnernél másfél éve diagnosztizáltak rákot, egy londoni, a szórakoztatóiparban dolgozók számára létrehozott intézményben halt bele a betegség szövődményeibe, írja a BBC.

David Warner 1966-ban

David Warner 1966-ban otthonában. (Fotó: Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images)

Warner a londoni Royal Academy of Dramatic Art elvégzése után elsősorban színházi színészként tevékenykedett, huszonnégy évesen már a Hamlet címszerepét játszotta a Royal Shakespeare Company tagjaként. Ezzel egyidejűleg érdeklődni kezdett a filmek és a tévésorozatok iránt, és hamarosan meg is kapta első szerepét Tony Richardson Tom Jones című filmjében.

Legismertebb filmjei közé tartozik az 1976-os Ómen, amelyben egy fotóst, Keith Jenningset alakít, aki meglehetősen rossz sorsra jut a filmben. Több Star Trek-filmben és az Avatarban is szerepelt, ő volt Ed Dillinger az 1982-es Tronban, és Spicer Lovejoy, a Billy Zane által alakított antagonista jobb keze a Titanicban. Warner emellett sorozatokban is játszott, feltűnt többek közt a Ki vagy, doki?-ban és a Twin Peaksben is. 1981-ben Emmy-díjjal jutalmazták a Masada című tévésorozatban nyújtott alakításáért.

Moziban legutoljára négy éve, a Mary Poppins visszatérben láthatta a közönség.

(via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top