nlc.hu
Sztárok

Ungár Anikó akkor és most

Ungár Anikó 22 évvel ezelőtti fotója akár most is készülhetett volna

Ungár Anikó kirobbanó formában van, 73 évesen jó pár évet letagadhatna.

Ungár Anikónak az édesapja is bűvész volt, ő látta meg lányában a tehetséget. Gyerekként, 1957-től öt évig Izraelben élt családjával. Anikó tinédzserként már 3 nyelven beszélt. Tanulmányai: Ruhaipari Főiskola, Artistaképző Iskola. Az 1965-ös Ki mit tud?-on tűnt fel 16 évesen. Fellépett többek között Párizsban, Londonban, Las Vegasban, Monte-Carlóban, New Yorkban, Bostonban, valamint Milánóban. Párizsban 1973-ban, Bécsben 1976-ban 1. helyezést ért el a Bűvész Világkongresszus női kategóriájában.

Ungár Anikó akkor és most

Ungár Anikó és fia 2000-ben (Fotó: solwee/Steindl Gabriella)

Fia, Baronits Gábor színész, aki a Jóban Rosszban című sorozatban Halász Kristóf szerepét játszotta. Férje Baronits Zsolt, a Syrius együttes vezetője, menedzsere és szaxofonosa volt. Második férje Ferenczi Tibor vállalkozó.

Ungár Anikó akkor és most

Ungár Anikó és férje (Fotó: Olajos Piroska/smagpix)

Sosem tagadta, hogy plasztikáztatott

„Nem vagyok álszent, én igénybe vettem a szépségipar vívmányait, de a szemem környékéhez nem engedek nyúlni, mert ha húszéves arcot akarnék, abban a pillanatban elveszíteném a karakteremet. Egyébként pedig azt gondolom, hogy az, ki hány évesnek érzi magát, belül dől el. Aki képes a ráncait, a korát vállalni, az marad meg fiatalnak. Nem a ránctalanság a fiatalság, hanem hogy lépést tudok tartani a világgal, kíváncsi vagyok, tudok adni, és nem csak befogadni” – mondta korábban Ungár Anikó.

Nem fél változtatni

Egy évvel ezelőtt tüsire vágatta hosszú haját, ami nagyon jó döntés volt.

Ungár Anikó akkor és most

Ungár Anikó rövid hajjal (Fotó: Olajos Piroska/solwee)

„58 évig volt hosszú hajam, arcot keretező hajam, nem is tudtam elképzelni, hogy valaha is változtatok rajta. Nagyon sokszor figyeltem, hogy milyen sok színésznő vágatja le, mert egy szerephez az kell. Mindig is kacsintgattam, hogy de jó ez, amikor valamiért meg kell tenni ezt a lépést. Gondoltam, itt az én szerepem, ezt magam választom. Minden viccet félretéve, én borzalmasan érzékeny vagyok a stílusra, mindenféle stílusra, a körülöttem levő környezet stílusára, az otthonomra és természetesen az önmagam stílusára. Hiú nő vagyok, mint általában minden nő, de én olyan felfokozottan, hogy abszolút érzem, ha nekem valami nem jó. Felkészültem erre nagyon fiatalon, amikor láttam idősebb kolléganőket, hogy bent ragadtak egy bizonyos stílusban, ami nagyon jó volt nekik húszévesen, és azt gondolták, ha azt viselik, akkor ők ott maradnak…. „Az ember hosszú ideig 20-30-40 éves, amikor sokáig egyforma vagy, csak picit változik, aztán jön a hatvan év, amikor még mindig rendben van, de hetven körül már belülről is más vagyok. (…) A rövid haj a »változtatni mertem« időszakról tanúskodik” – mondta Ungár Anikó. 

(Nyitókép: Schumy Csaba/solwee)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top