nlc.hu
Sztárok

Sztárokért indított petíciók

Sztárok, akikért petíciót indítottak a rajongók

Egy-egy film vagy sorozat kapcsán az alkotóknak már számolniuk kell azzal is, mekkora ereje van a rajongói háttérnek.

Íratlan szabály a blockbuster moziknál és a legnépszerűbb sorozatoknál, hogy ki kell várni az egy hetet, mielőtt az ember bármit elspoilerezne, tiszteletben tartva a lemaradásban lévőket. Viszont most már bőven eltelt egy hét a Stranger Things negyedik évadának befejezése óta, úgyhogy beszélhetünk Eddie Munson (Joseph Quinn) haláláról, ami egyszerre volt bombasztikusan erős és persze mélyen elszomorító is. Nem csoda, hogy a rajongók magukból kikelve követelik a karakter visszatérését, sőt, odáig mentek, hogy petíciót indítottak a szereplő visszatéréséért.  

És nem ő az egyetlen.

Eddie Munson  

Még egy kicsit Eddie farvizén elevezgetve már több 50 ezren írták alá a keresetet, amit a sorozat alkotóinak, a Duffer-fivéreknek címeztek, és amiben a Metalica rajongó és D&D vezér visszatérését követelik a fanok. Mindezt persze nem annyira meglepő, hiszen Eddie már az évad első etapjában bizonyította, hogy igenis helye van a csapatban, a haláláról pedig sokan azt gondolják, hogy teljesen értelmetlen volt, és vele vagy nélküle, de akkor is veszítettek volna a srácok Vecna ellen.  

Joseph Quinn

Fotó: Getty Images/Rich Polk

A rajongók azonban nem elégednének meg azzal, hogy néhány flashback jelenet erejéig visszahozzák a karaktert, szeretnék, ha feltámadna – és hát mivel ez a Stranger Things, és Eleven Max-et is visszahozta a halálból, még bármi megtörténhet. Az biztos, hogy Joseph Quinn egy percig sem bánná, ha ismét a figura bőrébe kellene bújnia, a színész egy interjúban elárulta, hogy ő nem zárkózik el semmi elől.

Johnny Depp

Miután Johnny Depp és Amber Heard válási procedúrája eldurvult, és Amber családon belüli erőszakkal vádolta meg a színészt, a Disney úgy döntött, szerződést bont Deppel. Kirúgták a Legendás állatok franchise-ból (halkan jegyeznénk meg, hogy Amber Hearddel ugyanezt nem tették meg az Aquaman kapcsán, miután fény derült Johnny ártatlanságára), és egyre több olyan pletyka látott napvilágot, hogy karrierjének legnagyobb szerepébe sem térhet vissza, nem öltheti magára hatodszor is a kalóz, Jack Sparrow jelmezét.  

Johnny Depp

Fotó: Getty Images/Consolidated News Pictures

A rajongók azonban tavasszal úgy döntöttek, önjáróak lesznek és petíciót indítottak érte, ami jelenleg éppen 782 ezer aláírásnál tart. Az “Igazságot Johnny Deppnek” nevet viselő kereset hosszan ecseteli, miért fontos, hogy a színész visszatérhessen a karrierjéhez, hogy miért lenne fontos tisztázni a nevét, és aztán arra kéri a Walt Disney Company-t, hogy gondolják át alaposan, tényleg kihagyják-e A Karib-tenger kalózainak új részéből, rámutatva, hogy a színész a lelke az egésznek, nélküle senki nem lesz kíváncsi a hatodik részre. 

Chadwick Boseman

Mindenkit megrázott, amikor Chadwick Boseman elveszette a harcot a rák ellen, de a gyászidőszak letelte után persze azonnal jött a kérdés: mi lesz a Fekete Párduc T’Challájával? A rajongók számára nem volt kérdés, hogy a shownak folytatódnia kell, de hallani sem akartak CGI-ról, ők úgy gondolták, fontos, hogy a karakter életben tartsák, ezért recastingot követeltek a Marveltől. 

Chadwick Boseman

Fotó: Getty Images/Jeff Kravitz

Bár sokak számára ez talán kegyeletsértő a maga nemében, a fanok pont azzal érveltek, hogy nem a színészt akarják helyettesíteni, hanem ezzel akarnak tisztelegni előtte. T’Challa ugyanis sokkal több, mint egy szuperhős, igazi etnikai és kulturális jelentősége van, és a rajongók (akik közül már 60 ezren aláírták a kiáltványt) szeretnék, ha ezt az örökséget valaki tovább vinné.

Selena Gomez

És ha már Marvel, akkor a képregény-univerzum következő női szuperhősének, Spider Womannek a szerepében nem mást képzelnek el a fanok, mint Selena Gomezt. Szerintük fontos lenne, hogy a latin kultúrát is képviselje végre valaki a franchise-ban Salma Hayeken kívül, és erre a színésznő-énekesnőt találják a legalkalmasabbnak.

Selena Gomez

Fotó: Getty Images/Amy Sussman

Bár ez a petíció eddig mindössze 6 ezer embert mozgatott meg, nem szabad lebecsülni a Z- és alfa-generáció erejét, és főleg nem Selena rajongói bázisát, ami – ha az Instagram népszerűségi versenyét nézzük – 336 millió követőt jelent – csak Cristiano Ronaldo, Kylie Jenner és Lionel Messi előzik meg. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top