nlc.hu
Sztárok

Különböző szemszínű sztárok

Feltűnt, hogy ezeknek a sztároknak különböző a szemszínük?

Összességében semmilyen látásbeli problémát nem okoz, csupán egy szexepil.

Nap mint nap látjuk őket a képernyőn, és sokszor fel sem tűnik, hogy kedvenceink más-más írisszel születtek, bár az is igaz, hogy a heterokrómia – ha nevén akarjuk nevezni a dolgot – nem minden esetben annyira látványos, hogy feltűnő legyen. Ez nem kifejezett probléma, hanem egyfajta eltérés, ami adódhat genetikából, de akár sérülésből vagy betegségből is, viszont összességében semmilyen látásbeli problémát nem okoz, csupán egy szexepil – ezek a sztárok a legjobb példák erre!

Mila Kunis

Mila Kunis viszont pont egyike azoknak, akiknek betegség következményeként alakult ki a szemszínkülönbség. A színésznő krónikus szivárványhártya-gyulladásban szenvedett, és egy régebbi interjúban azt is elárulta, hogy sok éven át vak volt az egyik szemére. 

Mila Kunis

Fotó: Getty Images/Jon Kopaloff

Henry Cavill

Női szemmel nézve Henry Cavillben semmi kivetnivalót nem találni, még azt sem lehet felróni neki, hogy az egyik kék íriszét egy sötétebb barna pigment színezi el.

Henry Cavill

Fotó: Getty Images/Mike Marsland

Benedict Cumberbatch

Az angol színész igazi kaméleon, ha a szeméről van szó: ugyanis fénytől függően hol kéknek, hol zöldnek látni a szivárványhártyáját, és még árnyalatában is lehet különbséget tenni, ha az ember nagyon figyel.

Benedict Cumberbatch

Fotó: Getty Images/Matt Winkelmeyer

Demi Moore

Az egyik mogyoróbarna, a másik zöld – Demi Moore párosítása nagyon ritka, épp ezért a maga nemében egészen különleges.

Demi Moore

Fotó: Getty Images/Amy Sussman

Bill Pullman

A ‘90-es évek jóvágású kedvence Henry Cavillhez hasonlóan egy barna pötty tulajdonosa a bal szemén, bár annyira zárt a tekintete, hogy csak komolyabb fürkészés után lehet észrevenni a foltot.

Bill Pullman

Fotó: Getty Images/Gary Gershoff

Jane Seymour

A frufru alatt – ami már-már védjegyévé vált a szépséges színésznőnek – szintén egy különböző színű szempár néz a kamerába, Jane egyik szeme barna, a másik pedig zöld.

Jane Seymour

Fotó: Getty Images/Jason LaVeris

David Bowie

Bowie eltérő szemszíne nem heterokrómiából, hanem anizokóriából eredt, ami azt jelenti, hogy a két szemén eltérő volt a pupilla mérete, vagyis tulajdonképpen az egész egy optikai csalódás, ennek ellenére mégis gyakran eltérő szemszínűként hivatkoznak rá. Neki egyébként egy fiatalkori sérülés okozta az állapotot.

David Bowie

Fotó: Getty Images/L. Busacca

Dominic Sherwood

Az Árnyvadászok – A végzet ereklyéi színésze sokáig nem szerette a szemszínbeli eltérését, de részben ennek köszönheti, hogy sikerült a szakmában befutnia, mert ez különbözteti meg őt a többi hasonlóan jóképű szárnypróbálgatótól.

Dominic Sherwood

Fotó: Getty Images/Amy Sussman/E! Entertainment /

Kate Bosworth

A színésznő világos adottságai mellett jól észrevehető, hogy az egyik szeme kék, míg a másik sötétebb mogyoró árnyalatban játszik. 

Kate Bosworth

Fotó: Getty Images/Jon Kopaloff

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top