nlc.hu
Sztárok

Oroszlán Szonja megtalálta a helyét itthon

„Nem gondolom, hogy újra elhagynám a hazámat” – Oroszlán Szonja megtalálta a helyét itthon

Idén ünnepli 30. születésnapját az Állatkerti Alapítvány, amelyet hatalmas retró partival ünnepeltek a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Az eseményen megjelent többek között Oroszlán Szonja is, akinek nemcsak azért áll közel a szívéhez az állatkert, mert budapestiként rengeteg időt töltött ott gyerekként, hanem azért is, mert már évek óta büszke örökbefogadó, és mi sem meglepőbb, hogy a kedvencei éppen az oroszlánok.

Oroszlán Szonja

Oroszlán Szonja (Fotó: Állatkerti Alapítvány)

„Tíz évvel ezelőtt fogadtam örökbe az első oroszlánt, Basilt. Ezt követően csatlakozott Kankai az oroszláncsaládomhoz, utána pedig Shakira. Ráadásul, amikor kis oroszlánokat kellett elnevezni, azon szerencsés emberek közé tartoztam, akik választhattak nekik nevet” – mesélte az nlc-nek a színésznő, aki, ha teheti, kilátogat örökbefogadottjaihoz.

Sokan azt gondolják, hogy az állatok bezárása egyfajta kínzás, de Szonjának erről is megvan a véleménye. „Azt gondolom, ez mindig attól függ, hogyan vannak tartva az állatok. A budapesti állatkertben azt tapasztalom, mindent megtesznek, hogy jó egészségben, jó körülmények között legyenek az itt lakók. Sok állat kihalófélben van a természetben, vagy nem élne ott olyan sokáig. Itt csak olyan emberek dolgoznak, akik szeretik az állatokat, és az a legfontosabb nekik, hogy jól érezzék magukat. Nagyon sok állatvédő, így nyilván én is, először azt mondaná, hogy tegyük ki őket a szavannába és éljenek szabadon, de a kettő között van az állatkert az igazsága.”

A Valami Amerika-filmek sztárja két éve tért haza, miután öt évet az Egyesült Államokban töltött. A visszatérésének kezdeti időszaka nem volt zökkenőmentes, de mára egyenesbe került az élete.

„Nagyon jól érzem magam. Most kezdek több produkciót forgatni – mondta a színésznő, aki pár hónappal ezelőtt bevallotta, hazaköltözése után nem nagyon találták meg őt a lehetőségek. – Annyit mondogattam az interjúkban, hogy nem találom a helyem, hogy végül rájöttek az emberek, hogy itthon vagyok, és elkezdtek felhívogatni.”

Ugyan Szonja az Amerikában töltött éveire jó szívvel gondol vissza, újabb költözést már nem tervez. „Nagyon szeretek utazni, és továbbra is fogok. A Covid óta viszont sok mindent átértékeltem, és nem gondolom, hogy újra ilyen hosszú időre elhagynám a hazámat. Nagyon jó volt ez az öt év, rengeteget tanultam, főleg magamról. Viszont ez az otthonom, itt van a családom, az oroszlánjaim, tehát már nem megyek sehova.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top