nlc.hu
Sztárok

Görög Zita a szülés utáni inkontinenciájáról mesélt

Görög Zita a szülés utáni inkontinenciájáról mesélt

Instagram oldalán tett közzé egy fotót Görög Zita, hogy felhívja a figyelmet a szülés utáni inkontinenciára.

„Amikor poénból beálltam ebbe a kis pancsolóba, az első gondolatom a szülés utáni inkontinencia volt” – írja Görög Zita a bejegyzésében.

„Tüsszentés, csuklás, ugrálás, nevetés… Kinek ismerős? Így Titi születése után, nem a hasizmom, hanem a gátizmom helyreállítása volt a legfontosabb. Sőt, előtte is készültem. Intimtornáztam, kismamajógáztam. Lotti után is jelentkezett picit, tudtam, hajlamos vagyok rá, de akkor pár hét elteltével magától elmúlt. Csak a 2 szülés közt eltelt 10 év, én pedig a »jobb félni« típus vagyok. Így jól körbegugliztam a témát és mélyen hallgattam róla a környezetemben. Viszont iszonyú sok videó és tartalom van a neten, nem volt nehéz megoldást találni. A legjobb, hogy akár vezetés és főzés közben is elvégezhető néhány gyakorlat, a többire pedig időt és energiát szántam, mert nem akartam ezzel sokáig együtt élni. Ma szembejött egy cikk, amiben arról írtak, nem beszélünk erről (sem) eleget. 40 körüli szülés, sokadik szülés, menopauza után is kialakulhat stressz-inkontinencia. Ne a gyógyszer vagy műtét legyen az első vagy végső megoldás. Ne várjatok évekig. Kicsi torna és megoldódik” – írta a modell, aki azt tanácsolja, hogy a problémától szenvedők ne hallgassák el a panaszokat, hanem keressék meg a megoldást, mert az mindenki számára elérhető.

 

Görög Zita

Görög Zita (Fotó: Instagram)

Az egykori modell igyekszik óvni a magánéletét a nyilvánosság elöl, ezért mindig örülnek a rajongói, ha a párjáról vagy gyermekeiről oszt meg valamit a közösségi oldalakon. A mostani szerelmes fotóval pedig nagy sikert ért el a követőinél. „Olyan jó nekünk, szerelmem. Idén 5 éve együtt, s bár még sosem sikerült az évfordulónkat akkor ünnepelnünk, amikor van, ma a testvére esküvőjén magunkra is koccintottunk” – írta a posztban Zita. 

Görög Zita és párja júliusban ünnepelték az ötödik évfordulójukat, erről is kitett akkoriban egy kedves posztot.

(RTL)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top