nlc.hu
Sztárok

Brad Pitt akkor és most

Így nézett ki Brad Pitt 25 évesen, a pályája kezdetén

Brad Pitt már 3 évtizede Hollywood egyik legnagyobb sztárja. Jövőre lesz 60 éves, ezért visszanéztünk egy kicsit az elmúlt 30 évére – ami egyáltalán nem volt unalmas! 2 Oscar-díjat, 2 Golden Globe-díjat és 1 Primetime Emmy-díjat nyert. Na meg egy sor híres nő szívét.

Habár Brad Pitt élete felében a bulvármagazinok címlapján szerepelt, egyben köztiszteletben álló, és a kritikusok által is elismert színész, és producerként is sikeres.

Beteljesítette gyerekkori álmát

Brad Pitt 1963. december 18-án született William és Jane Pitt első gyermekeként. Már tinikorában érdekelte a színészet, a középiskolában musicalekben szerepelt, és bár utána továbbtanult marketing és újságírás szakon, az egyetemet abbahagyta néhány héttel a diploma előtt. Los Angelesbe költözött, hogy beteljesíthesse gyerekkori vágyát, és színész legyen. A döntését így indokolta egy interjúban:

„A diploma megszerzésének közeledtével különös érzés lett úrrá rajtam. Láttam, ahogyan a barátaim sorra munkahelyekhez jutnak. Nem álltam még készen arra, hogy családot alapítsak. Szerettem a filmeket. Számomra különféle világokba vezető kapuk voltak és nem Missouri volt az a hely, ahol a filmek készültek. Egyszer csak belém hasított a felismerés: ha a filmek nem jönnek el hozzám, nekem kell utánuk mennem.”

Brad Pitt

Brad Pitt 1988-ban még modellkedett (Fotó: Michael Putland Getty Images)

A kisebb színészi szerepek mellett eleinte modellkedett, majd sorozatokban szerepelt – többek között a Dallasban 1987-ben, amire sokan még ma is emlékszünk. Első igazán emlékezetes szerepe mellékszereplőként a Thelma és Louise című filmben volt, amiben Susan Sarandon és Geena Davis voltak a főszereplők. Első főszerepeinek egyike az Interjú a vámpírral volt, ez után pedig megállíthatatlan volt: a Szenvedélyek viharában, a Hetedikben, a Hét év Tibetben, a Ha eljön Joe Blackben is nagyot alakított, de a Harcosok klubjával tört be igazán a szupersztárok közé. Ezután kapott szerepet az Ocean’s filmekben is, és dolgozott együtt Tarantinóval a Becstelen brigantikban, és Oscar-jelölést kapott a Benjamin Button különös életében nyújtott alakításáért.

Brad Pitt és Edward Northon

A Harcosok klubjával, Edward Nortonnal az oldalán robbant be igazán (Fotó: Kevint Winter Getty Images)

2002-ben Brad Pitt megalapította a Plan B Entertainment nevű produkciós céget, és az egyik első filmje producerként A tégla volt, Leonardo Dicaprio főszereplésével és 4 Oscar-díjjal. De hozzá köthető még az Ízek, imák, szerelmek és a Pénzcsináló is. Bár korábban négyszer jelölték, Brad Pitt 2014-ben nyerte meg élete első Oscar-díját a 12 év rabszolgaság című filmért, amit a produkciós cége készített. 6 évvel később Pitt elnyerte első Oscar-díját színészi alakításért is, amit a gyerekeinek ajánlott: a Volt egyszer Hollywood című film a legjobb férfi mellékszereplő díját kapta meg.

Brad Pitt továbbra is aktív, folyamatosan láthatjuk a mozikban és a streamingcsatornákon is. 2022-ben Channing Tatum és Sandra Bullock mellett Az elveszett városban szerepel, valamint a Babylonban és a Gyilkos járatban is, valamint 2022 egyik legnagyobb dobásában, a Blonde című filmben szintén láthatjuk majd a színészt.

Brad Pitt
Megnézem
Összes kép (5)

Brad Pitt románcai

Pitt magánélete mindig is érdekelte az embereket, és viszonylag sokat el is árult – vagy inkább mondjuk úgy, hogy nem titkolta. Kétszer vált el, 2016-ban pedig gyermekbántalmazás miatt indított nyomozást ellene az FBI – Angelina Jolie bejelentésére, de az ügyészség nem emelt vádat. Ezt követően Jolie azzal vádolta Pittet, hogy bántalmazta őt is a magánrepülőjükön, azonban az ügyészség – miután mindkét felet meghallgatta – ez ügyben sem emelt vádat. 

Brad Pitt évtizedek óta a tökéletes férfi szimbóluma volt, és nemcsak az „átlagemberek” körében. A színésznek sok románca volt Jennifer Anistonon és Angelina Jolie-n kívül is: Christina Applegate, Juliette Lewis, Geena Davis és Thandiwe Newton, és 1989-ben rövid időre eljegyezte Jill Schoelen színésznőt is. Gwyneth Paltrow-val is együtt voltak egy ideig, akivel 1994-ben ismerkedtek meg a kritikusok által is elismert Hetedik című film forgatásán.

Brad Pitt és Jill Schoelen
Megnézem
Összes kép (6)

1998–ben aztán sokak „álma” teljesült, amikor Jennifer Anistonnal kezdett randizni, majd 2 évre rá összeházasodtak. A házasság azonban véget ért, amikor Pitt még nős férfiként beleszeretett a Mr. és Mrs. Smith forgatása alatt Angelina Jolie-ba. 2014-ben aztán összeházasodtak, és 6 gyermeket neveltek: Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox és Vivienne-t. Közülük 3 örökbefogadott és 3 saját: a legidősebb Maddox 2001-ben, míg Knox és Vivienne, a legfiatalabb ikrek 2008-ban születtek. A pár kapcsolata azonban nem sokkal a házasság után megromlott, 2016-ban Jolie válókeresetet nyújtott be.

Válása óta Brad Pitt állítólag több híres nővel is románcba bonyolódott, köztük Sienna Miller színésznővel és Nicole Poturalski modellel, bár Pitt soha nem erősítette meg egyik kapcsolatát sem.

Sokan még mindig arról ábrándoznak, hogy az egykori álompár, Jennifer Aniston és Brad Pitt újra egymásra találnak.

Brad Pitt és Jennifer Aniston

Bárcsak… (Fotó: Emma McIntyre Getty Images for Turner)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top