nlc.hu
Sztárok

60 feletti modellek

3 meseszép modell, akik jócskán túl vannak a hatvanon

Az egyik legszebb modell jelenleg konkrétan 94 éves!
Sztárok, akiket kitiltottak valahonnan

Nem csak húszéveseké a világ – ezt a következő modellek egészen szó szerint veszik. Ők azok, akik bebizonyították, hogy nem a hamvas pofi és feszes bőr határozza meg a szépséget, sőt: az ősz haj és a ráncok gyönyörűek tudnak lenni. Árral szemben úsznak az ageism, azaz az idősödés miatti diszkrimináció tengerében, pedig már bőven elmúltak 60 évesek. A mai napig aktívan modellkednek, és még az Instragramon is rendszeresen ellátják kontenttel a követőiket. Ha megismered ezeket a nőket, te is rá fogsz nyomni a követés gombra!

Christie Brinkley

A most 68 éves modellt 1973-ban fedezték fel egy párizsi postában, majd miután leszerződtették azonnal özönlöttek felé a felkérések. A legjelentősebb kollaborációja a CoverGirl nevű kozmetikai márkával volt: rekordhosszúságú, 25 éven keresztül volt a cég arca. Egy másik mérföldkő is kötődik Christie Brinkley nevéhez: ő volt az első modell, aki három egymást követő évben – 1979-ben, 1980-ban és 1981-ben – került a Sports Illustrated címlapjára. Christie egyébként is gyakori szereplője volt az újságok címlapjainak: több, mint 500 kiadáson jelent meg a Rolling Stone-tól a Vogue-ig, és számtalanszor megszavazták őt a világ legszebb nőjének.

Azonban nemcsak modellként érvényesült, élete során könyvet is írt és ékszereket, szemüveget és ruhákat is tervezett. Azóta a lánya is modellkedni kezdett, de Christie maga is gyakori résztvevője még fotózásoknak, ahogy az Instagramon is előszeretettel pózol.

Linda Rodin

Az amerikai Linda Rodin az 1960-as, 1970-es években kezdte modellként a karrierjét, ezután azonban a divatvilág egy másik oldalában próbálta ki magát. A Sohóban nyitott ruhaboltot, az Henri Bendelnél dolgozott személyi vásárlóként, majd végül stylistként épített magának karriert. Így az ő látásmódja tükröződött több Victoria’s Secret show-n, illetve a Harper’s Bazaar és a Vogue lapjain. 2008-ban Rodin névre keresztelt cégével berobbant a szépségiparba is: a kezdetben csak arcolajokra fókuszáló vállalkozás 2014 óta az Estée Lauder alá tartozik, manapság pedig kézkrémet, testolajat, illatokat és szappant is árul. Nemrégiben pedig egy farmer kapszulakollekciót dobott piacra Linda Hopp néven. 40 év kihagyás után, a 60-as éveiben járva újra visszatért a modellkedéshez, és olyan márkáknak dolgozik, mint a J. Crew vagy a The Row. A Vogue által is felismert egyedi stílusa – ezüst haj, túlméretezett napszemüveg és élénk rúzs – nagyobb hírnevet hozott neki, mint fiatalkorában bármikor. 74 évesen így a legnagyobb divatinfluenszerek között kell számolni Lindával.

Daphne Selfe

A világ legidősebb modellje Daphne Selfe: 94 évesen a mai napig aktívan dolgozik. Az angol nő már 20 éves kora előtt megnyert egy modellversenyt, ami azonnal a címlapra katapultálta őt. Akkoriban gyakorlatilag nem lehetett úgy elmenni egy reklám mellett, hogy ne Daphne arca nézzen vissza ránk – a fiatal lány azonban feladta a karrierjét, mikor megismerte élete szerelmét. Daphne a családjának szentelte az életét, egészen a 70-es évei elejéig. Miután Jim, a férje elhunyt, a nő újrakezdte a modell karrierjét, így az elmúlt két évtizedben elfoglaltabb, mint valaha.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top