nlc.hu
Sztárok

Devrim Lingnau, A császárné Sisije

Így fest civilként A császárné sorozat Sisije, Devrim Lingnau

A fiatal török-német színésznő, Devrim Lingnau hatalmas lehetőséget kapott A császárné című sorozat főszerepében. De mit is tudhatunk róla?

Bár Sisi karaktere a vásznon sokak számára mindörökre Romy Schneiderrel forrt össze az 1955 és 1957 között készült, sziruposan romantikus Sissi-trilógiának köszönhetően, azonban tavaly és idén két sorozat, valamint egy film is érkezett, mely osztrák császárné és magyar királyné életének egyes szakaszait dolgozza fel. A Sisi széria és a Fűző című film mellett nagy sikerrel fut a Netflixen A császárné című sorozat, melynek címszerepét a mindössze 24 éves Devrim Lingnau alakítja.

Devrim Lingnaut, a Császárné sorozatban

Devrim Lingnau a Császárné sorozatban (Fotó: Netflix)

Devrim Lingnau 1998-ban született a németországi  Mannheimben, török apa és német anya gyermekeként. Mindkét szülője nyelvét anyanyelvi szinten beszéli. Különleges keresztneve, a Devrim törökül forradalmat jelent, és általában inkább férfiak viselik, nők csak ritkán, ő maga azonban nagyon örül, hogy ezt a nevet kapta. Mivel szülei a munkájuk miatt csak kevés időt tölthettek otthon, ezért Devrimre legtöbbször a nagymamája vigyázott.

A Mannheimi Zene- és Előadóművészeti Egyetem Táncakadémiáján tanult balettozni. 2017-ben érettségizett, majd a karlsruhei Állami Képzőművészeti Akadémián folytatta tanulmányait, emellett azonban a színjátszás is régóta érdekelte.

„Gyermekkoromban mindig búvóhelyeket kerestem. Megpróbáltam eltűnni valahol a házban, ahol éltünk, vagy új tereket kerestem, amelyeket titokban felfedezhetek – mesélte a Lula magazinban megjelent interjújában. – Színészként teljesen fel kell fedned magad, és nehéz helyekre kell eljutnod, így amikor végzek, csak vissza akarok vonulni, és a rejtőzködés állapotába kerülni.”

Devrim Lingnau

Devrim Lingnau (Fotó: Roberto Ricciuti/Getty Images)

A képernyőn még 2014-ben debütált a ZDF Aktenzeichen XY… ungelöst! című sorozatának egyik epizódjában. 2017-ben szerepet kapott a Unter Verdacht című szériában, melyet további sorozat- és tévéfilmes szerepek követtek. 2019-ben aztán eljátszotta a Carmilla című brit romantikus horror egyik főszerepét, majd 2020-ban megkapta szakmai pályafutása eddigi legnagyobb lehetőségét, A császárné sorozat címszerepét.

Hihetetlenül büszke vagyok, hogy eljátszhattam ezt a szerepet. Sok mindent újraértelmeztünk – és valami hihetetlenül szép dolog született. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal a felelősséggel is, hogy mit jelent Erzsébet császárnét alakítani. Nagyon megszerettem őt és csak igazságot akartam szolgáltatni ennek a csodálatos nőnek

 – nyilatkozta a színésznő a német Glamournak.

A császárné sorozat főszereplői a berlini premieren

A császárné sorozat főszereplői a berlini premieren (Fotó: Tristar Media/WireImage)

„Büszke vagyok arra is, hogy a sorozat összes női szereplője ambiciózus, szenvedélyes és eltántoríthatatlan a céljaitól. Ez nem jelenti azt, hogy mindig erősnek kell lenniük, de határozottan haladnak a céljuk felé, legyőzve minden kétséget és akadályt – fejtegette ugyanitt Lingnau. – A császárné azt szeretné  üzenni a nőknek, kortól függetlenül, hogy mindig érdemes célokat kitűzni és elszakadni egy rendszertől vagy épp egy férjtől.”

Sisi és Ferenc József A császárné sorozatban

Sisi és Ferenc József a Császárné sorozatban (Fotó: Netflix)

Hasonlóan a kollégájához, a Ferenc Józsefet alakító Philip Froissanthoz, ő sem szeret a magánéletéről beszélni. Egyetlenegyszer sem tesz utalást a közösségi médiában arra, hogy párkapcsolatban élne. Arról azonban már beszélt a lapoknak, hogy képtelen a családjától és a barátaitól távol élni, mert ők adjak meg számára a stabilitást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top