nlc.hu
Sztárok

Nyertes Zsuzsa akkor és most

Ritkán látott fotó a 19 éves Nyertes Zsuzsáról

Magyarország első számú komikája, akinek a szívében csak egy dolog miatt van tüske. Nyertes Zsuzsa 40 éve tündököl a színpadon.

A 63 éves Nyertes Zsuzsa 1983-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd rögtön a Vidám Színpadhoz szerződött.

„Csodálatos évtizedeket töltöttem a Vidám Színpadon. Bodrogi Gyuszi húsz éven át csodálatos igazgatóm, valamint rendezőm és partnerem volt, akivel millió darabban szerepeltünk együtt” – mondta az nlc.-nek adott interjújában Nyertes Zsuzsa, aki a kabarétól a vígjátékon át a musicalig sok előadásban nyújtott felejthetetlen alakítást, számos filmben és sorozatban szerepelt szőke csábítóként. 

Nyertes Zsuzsa akkor és most

Nyertes Zsuzsa 1978-ban, 19 évesen (Fotó: x Archívum Nők Lapja)

Nyertes Zsuzsának a család az első

Nem ment férjhez élettársához, Gulyás Attilához, akivel 47 éve alkotnak egy párt. A férfi csak ritkán mutatkozik a színésznővel a nagy nyilvánosság előtt. Egy lányuk született 1993-ban. Zsuzsó HR-es, munkaerő-toborzással foglalkozik. 

Nyertes Zsuzsa akkor és most

Nyertes Zsuzsa, ritkán látott férje, és kislánya 2000-ben (Fotó: x Archívum Meglepetés/fotócentral)

Kiváló a kapcsolat közöttük, de Zsuzsó korábban a Mokkában arról beszélt, hogy nem mindig volt könnyű Nyertes Zsuzsa gyerekeként felnőni. Arról is szót ejtett, hogy miért nem lépett édesanyja nyomdokaiba, miért nem lett belőle színésznő.

„Van egy apukám, onnan teljesen más géneket, személyiséget örököltem. Annyiban hasonlítunk anyával, hogy én is szeretek társaságban lenni, jönni-menni, nyüzsögni, de anyának ez mindig jó, nekem pedig van olyan, hogy nyugalomban, magamban legyek” – mondta Zsuzsó.

Rosszul viseli, hogy nem kapott elismerést a szakmától

„Életem végéig szeretnék színpadon lenni. Nem tudnám elviselni, ha nem tudnék színpadra állni valami oknál fogva, legyen az betegség vagy a memóriám. Nem akarok otthon tíz évet szenvedni színház nélkül. Nekem akkor végem lenne. Ott van a drága Sztankay Pista, akivel szintén sokat játszottam együtt. Háttérbe vonult, mondta, hogy többet nem akar színpadra állni, rá két-három évre el is ment. Először meghalt, mint színész, másodszor pedig mint ember. A vágyam, hogy végigjátszhassam az életem. Nincsenek szerepálmaim, amúgy is elég nehéz korban vagyok” – mondta korábban az nlc-nek Nyertes Zsuzsa.

Nyertes Zsuzsa akkor és most

Nyertes Zsuzsa több, mint 40 éve van a pályán (Fotó: Birton Szabolcs/solwee)

Lassan 40 éve a pályán van, de még nem kapott szakmai elismerést a munkájáért, pedig úgy érzi, igazán járna neki.

„Apukám mindig azt mondta, hogy az nem lehet, hogy ne kapjak valami művészi díjat. (…) Ha úgy történik, hogy nem, akkor sem lesz semmi baj, csak azért előfordul, hogy kijön ez az emberből. Itt vagyok már 40 éve a pályán, és még semmi. 40 éve töretlen és úgy gondolom, hogy semmi nem csúszott ebbe a pályába, ami miatt szégyenkezni kellene, vagy ami miatt nem érdemelném meg… Egy Jászai Mari-díjat akár” – mondta korábban Nyertes Zsuzsa a Reggeli műsorában.

Nyertes Zsuzsa akkor és most

Nyertes Zsuzsa a Farm VIP legújabb évadában (Fotó: TV2 / press.tv2.hu)

Nyertes Zsuzsát jelenleg új szerepben láthattuk, hiszen a Farm VIP legújabb évadában mérettette meg magát többi celebtársával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top