nlc.hu
Sztárok

Celebek étteremnyitása 2022-ben

3 magyar sztár, aki éttermet nyitott idén

Hírességek, akik étteremnyitásra adták a fejüket 2022-ben.

Miközben egyre több étterem zár be, és nehéz helyzetben van a vendéglátóipar, azért új szárnypróbálgatásoknak is szemtanúi lehettünk idén, még pedig a sztárvilágból: 3 híresség is éttermet nyitott idén. Igaz, közülük csak egy celeb jártas a gasztronómiában.

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka nemcsak tulajdonosa, hanem ötletgazdája is az egészséges életmódot hirdető éttermének – Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hosszú Katinka úgy döntött idén, hogy Iron Lady-imidzs helyett más területén is kipróbálja magát. A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok a férjével, Gelencsér Mátéval közösen egy – házhoz szállítással is foglalkozó – éttermet nyitott Budapesten, amely a Koool nevet kapta

Mint mondja, az akarta megmutatni, hogy az egészséges, tápláló, allergén, glutén-, tej- és cukormentes étkezés is lehet izgalmas, finom és megfizethető. Szakácsával – aki 2 éve főz rá – együtt alakította ki az étterem kínálatát.

Egy vidám, színes helyet szerettem volna, ami önmagában jelképezi azt, hogy az étel és az evés élvezet, fun, de közben lehet egészséges, érdekes és változatos is. Ez a hely kicsit én vagyok” – vallotta be az úszóklasszis.

Kökény Attila nagyobbik fia ugyancsak betört idén a vendéglátóiparba. Ötévnyi rendezvényszervezés után a spórolt pénzéből idén júliusban megnyitotta Budapesten a saját éttermét a 25 éves ifjabb Kökény Attila. Állítja, sosem vonzotta a színpadi lét, nem szeretett volna az apja nyomdokaiba lépni, a vendéglátásban találta meg a számításait.  “Megkerestem az egyik séf barátomat, és felvetettem neki az ötletet, hogy mi lenne, ha közösen nyitnánk egy éttermet. Egyből elkezdünk potenciális helyek után kutatni, a belvárosban pedig meg is találtuk a számunkra megfelelőt” – mesélte. Így született meg a BorLaBor étterem, ahol a nyitóbulin természetesen az édesapja volt a sztárvendég.

A Konyhafőnök 3. évadának győztese, Orbán Ági egy pajta éttermet nyitott a Somogy megyei Kisbajomban, ahol a családjával él. A főzéshez és vendéglátáshoz szükséges alapanyagok egy részét ők termesztik, termelik, de még kecskesajt készítésre is van energiájuk, Ági ugyanis elvégzett egy sajttanfolyamot.

Orbán Ági

Orbán Ági pajta étterembe költöztette a konyháját a világhálóról – Forrás: RTL / Reggeli – videó

A renovált istállóba egy hosszú asztal körüli lakomákat álmodott meg, ahol a bakancsos vagy lovas turisták elkölthetik a hobbiséf – helyi alapanyagokból készített – fogásait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top