nlc.hu
Sztárok

Zámbó Jimmy feleségei, Vera és Edit

Vera és Edit, a néhai Zámbó Jimmy feleségei

Zámbó Jimmy kétszer volt nős, és mindkét nejével hatalmas, ám a legkevésbé sem konfliktusmentes szerelemben élt.

A Zámbó Jimmy életéről szóló A király című sorozatban természetesen mindkét egykori neje feltűnik. Az első felesége Csoma Vera volt, akivel az énekes még 18 éves korában ismerkedett meg. Vera 3 évvel idősebb volt Jimmynél, ráadásul elvált asszony, két kisgyerekkel, ezért egyikőjük családja sem nézte feltétlenül jó szemmel a kapcsolatot. Legalábbis a sorozat készítői szerint.

Így indult Vera és Jimmy szerelme

„Véletlenül egymásba botlottunk mint régi ismerősök. Jimmy egyből elkezdett udvarolni, én viszont hónapokon át nem vettem komolyan. Menekültem előle, de ő egyszerűen nem adta fel. Anyám nagyon ellenezte, hogy beszéljünk, de ő képes volt télvíz idején a gangunkon, egy padon fagyoskodva aludni, hogy kivárja, míg ajtót nyitok. Nem bírtam, az ablakon át kiadtam neki egy takarót” – nyilatkozta korábban a Story magazinnak Vera. – A világon semmi sem gátolta őt. Egyből megszerette, és apjuk helyett apjuk volt a gyermekeimnek. Kivételes hozzáállása volt, mert ő egy kivételes ember volt. Hatalmas szerelemmel lángoltunk éveken át.”

Jimmy 1977-ben vette felségül Verát, 1980-ban pedig megszületett első és egyetlen közös gyermekük, Zámbó Krisztián. Házasságuk aztán később megromlott.

Zámbó Jimmy és Vera (Olasz Renátó és Sipos Vera) A király című sorozatban

Zámbó Jimmy és Vera (Olasz Renátó és Sipos Vera) A király című sorozatban (Fotó: RTL Sajtóklub)

„Időnként vele álmodom. Egy évben egyszer biztosan. Érdekes, mert minden elhunyt szerettem, így ő is, él az álmomban. Egy család vagyunk, és boldogok. Talán ezzel üzeni nekem, hogy mind jól vannak odafenn, és a szeretet sosem szűnik meg” – nyilatkozta szintén a Storynak az első feleség, akinek saját bevallása szerint Jimmy után nem volt többé más férfi az életében. 

Edit asszony szintén házas, kétgyermekes anya volt, amikor 1983-ban megismerkedett Jimmyvel. Végül mindketten véget vetettek első frigyüknek és házasságot kötöttek egymással. Két közös gyermekük született, Szebasztián és Adrián. Bár hatalmas szerelem volt az övék, Jimmyről tudható volt, hogy nem vetette meg a szép nők társaságát, különösképp azok után, hogy sikeres, bálványozott előadó lett, mindez persze konfliktusokat szült közte és felesége között. Többször eltávolodtak egymástól, ám Edit végül mindig megbocsátott férjének és visszafogadta őt. Éppen úgy, ahogyan ezt Jimmy több dalában is megénekelte.

Zámbó Jimmy és második felesége, Edit

Zámbó Jimmy és második felesége, Edit (Fotó: Fotocentral/ Story-Best Archívum)

Jimmy testvére, Árpy 2021-ben a Borsnak úgy nyilatkozott: „Igaz, valóban szóba került a válás, de a haláláig együtt maradtak. Ez ugyanis rendkívül nehéz kérdés volt a testvérem számára, mert a családot szentnek és sérthetetlennek tekintette. Igen, a csajokat szerette már fiatalkorától és ők is őt.” 

Edit asszony az énekes halála után hosszú időre egyedül maradt és kizárólag fiai nevelésének szentelte az életét. Ám évekkel a tragédia után felbukkant az életében egy Tibor nevű, zöldségesként dolgozó, Jimmyre külsőleg rendkívüli módon hasonlító férfi, akivel egymásba szerettek. Hogy ennek a kapcsolatnak mi lett a vége, azt nem tudni.

Zámbó Edit (Schell Judit) A király című sorozatban

Zámbó Edit (Schell Judit) A király című sorozatban (Fotó: RTL Sajtóklub)

A sorozatban Zámbó Edit megformálója Schell Judit, aki a szerepre készülve fel is vette a kapcsolatot az özveggyel, majd személyesen is találkoztak és hosszasan beszélgettek Jimmyről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top