nlc.hu
Sztárok

Válságban Schobert Norbert cége

Válságban Schobert Norbert cége, a fitneszguru már látja a megoldást

Megroggyant a 2 évtizeddel ezelőtt elindított Schobert Norbert birodalom, utoljára 2019-ben termelt 25 millió forintos pluszt. Schobert Norbert szerint a lejtmenet a koronavírus-járvánnyal kezdődött.

Schobert Norbert közel két évtizeddel ezelőtt alapította, mindössze 300 ezer forintból a cégét, ami fénykorában 106 üzlet tartozott a hálózatába, javarészt idehaza, de Szlovákiába is jutott Update-boltból. 2021-ben kezdődtek a gondok, az elmúlt év végén beszállítási problémák merültek fel, időközben a cég irodáját egy jelentősen kisebb helyre költöztették, illetve vállalkozásának igazgatóságát is átalakították. A Blikk úgy tudja, hogy a korábbi igazgatóságot megszüntették, és Norbi egy személyben, vezérigazgatóként felügyeli az Update-birodalmat, amely az elmúlt hónapokban a harmadára csökkent: már csak 32 üzlet van nyitva hazánkban, valamint 4 Szlovákiában.

Schobert Norbi

Fotó: RTL Sajtóklub

„Az első csapás a koronavírus-járvány volt. Rengeteg bolt ráment a vásárlási korlátozásokra: a plázákba nem mehettek be az emberek, így kevesebbet vásároltak, a bérleti díjak azonban nem csökkentek. Majd jött a sztrókom, és sajnos, cégen belül volt, aki visszaélt a betegségemmel. Majd jött a rezsiválság, az élelmiszerinfláció, ami még tovább csökkentette a boltok számát. Ennek az lett a vége, hogy egy komoly befektető állt a cégem mögé, teljes reorganizáció zajlik” – árulta el Norbi a Blikknek, hozzátéve, hogy már látja a kiutat ebből a nehéz helyzetből, eddig kizárólag franchise-rendszerben működtek, de mostantól lesznek saját boltok is, illetve a legnagyobb hír az, hogy beszállt egy befektető, aki segít a cég reorganizációjában. 

Norbi az utóbbi időben többször került kórházba egészségügyi problémákkal, a szívével, stroke-kal, az újságok címlapjain pedig sokszor a botrányos beszólásaival szerepelt. Érthető, ha gondolkodik azon, hogy nyugodtabb életre vágyik, és visszavonul. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top