nlc.hu
Sztárok

Antal Imre hagyatékát árulja egy antikvárium

Árulják Antal Imre hagyatékát

Több száz tételből áll a legendás tévés és humorista eladásra kínált gyűjteménye.

Az interneten árulják Antal Imre utolsó emlékeit, az Antikvarium.hu hirdette meg a legendás tévés, humorista és zongoraművész könyvtárának tételeit és iratait – vette észre a Bors.

Összesen 294 darab könyv, 171 darab irat, 196 db kotta szerepel a gyűjteményben, amiért 1,8 millió forintot kérnek.

Antal Imre könytárának darabjai, amit az Antikvarium.hu kínál eladásra

Antal Imre könyvtárának darabjai, amit az Antikvarium.hu kínál eladásra (Forrás: Antikvarium.hu)

Az Antikvarium.hu-n így írnak a gyűjteményről:

„A neves televíziós személyiség és humorista, Antal Imre könyvtárának és iratainak tételei, valamint néhány eredeti fotó, és egyéb személyes tárgyak. A gyűjtemény darabjainak jelentős részében Antal Imre tulajdonosi bejegyzése, vagy neki szóló ajándékozási beírások találhatók.

Hírességektől és magánszemélyektől érkezett gratuláló levelek, táviratok (többek között Sólyom Lászlótól és Szilágyi Jánostól), kották, Antal Imrének dedikált kötetek, valamint az ő saját olvasmányai alkotják ezen különleges gyűjtemény gerincét.

Ez a kollekció így egyben tartva színház- és médiatörténeti ritkaság!”

Azt nem tudni pontosan, hogyan kerülhetett az antikváriumhoz a gyűjtemény, de a Bors szerint annak a tulajdonában lehettek, aki annak idején eltartási szerződést kötött Antal Imrével, így feltételezhető, hogy a nagyobb értékek hozzá kerültek, a tartozások pedig a 2021-ben elhunyt Jenei Józsefhez, aki a tévés legjobb barátja volt. 

(Kiemelt kép: Fotocentral/Archívum Story-Best)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top