nlc.hu
Sztárok

A Cápák között Balogh Leventéjének cselgáncsozó múltja

Cápák között: Balogh Levente nem gazdag akart lenni, hanem olimpiai bajnok

Olyan képeket hoztunk, amin rá sem fogsz ismerni az RTL Cápájára.

Balogh Levente minden vasárnap emberek álmairól dönt az RTL képernyőjén a Cápák között című műsorban: valakié megvalósul, másoké pedig darabokra hullik. A Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa nem könnyű szívvel hozza meg a határozatát egy-egy befektetésért folyamadó versenyzővel kapcsolatban, ugyanis  maga is tisztában van azzal, milyen érzés, ha összetörnek az ember álmai. Sokan nem tudják ugyanis, hogy mielőtt az ország egyik leggazdagabb üzletemberé vált volna teljesen más ambíciói voltak: olimpiai bajnok szeretett volna lenni. Válogatott sportolóként jó úton haladt a céljai felé, amit már egészen óvodában megalapoztak neki a szülei.

Balogh Levente

Fotó: Sajtóklub RTL Klub

Amikor ugyanis ovis volt, az egyik óvónő birkózóedző férje elvitte a fiúkat a termébe, ahol a gyerekek, köztük Levente is, megismerkedhettek a küzdősport világával. Levente általános iskolában a dzsúdóra váltott. „Azért volt jó, hogy már 5-6 éves korom körül beírattak, mert a sport az életem részévé vált” – magyarázta Levente az RTL Nagy szám nevű műsorában, és hozzátette, „ezért nem is hagytam abba soha a sportot”.

Balogh Levente

Fotó: Hartyányi Norbert

Még akkor sem, mikor 17 éves korában átélte addigi életének legnagyobb csalódását. Számtalan bajnoki címet nyert, sorra verte az ellenfeleit, minden versenyen a majdani olimpiai ötkarika lebegett a szeme előtt. Azonban abban az évben rajta kívülálló okok miatt nem vitték ki az Európa-bajnokságra. „Akkor az nekem egy nagy trauma volt, mert nagyon készültem rá. És egyébként azt az osztrák versenyzőt, aki megnyerte akkor az Európa-bajnokságot, én mindig megvertem.”

Balogh Levente

Fotó: Szabolcs László

De – mint ahogy azt az üzletember saját honlapjáról megtudtuk – magyar bajnokként, tizenhétszeres országos kupabajnokként és négy danos, fekete öves mesterként látszik, mennyire szerves része volt Levente életében a cselgáncs. Ahogyan fogalmaz: a dzsúdóban tanult küzdeni akarást átültette az üzleti életbe, ráadásul még ma is a napjai szerves része a küzdősport. „Nem tudsz nagyon agyalgatni, hogy mit fogsz csinálni délután, mert kapsz egy nagy fülest. Nagyon kitisztítja az agyat”mondta a Fókusznak a most K1-et űző üzletember, aki minden napot edzéssel kezd. „Hamarabb kell felkelni, hogy eljöjjek edzeni, de aztán mindig jólesik, hogy eljöttem és nem bánom meg soha. Sokkal frissebben és jobban tudom kezdeni a napot.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top