nlc.hu
Sztárok

Barta Sylvia 53 évesen

Hogy csinálja? Barta Sylvia szinte semmit sem öregedett az elmúlt 25 évben

Az 53 éves időjós még az orvosa szerint is bő 15 évet letagadhat a korából.

Barta Sylvia a 90-es években a százhalombattai televíziónál kezdte pályafutását, azonban az egész ország a TV2 időjósaként ismerte meg. 2001-től az RTL Klubhoz igazolt, ahol a Találkozások című magazint és a Száz leggazdagabb magyar című műsorokat vezette, 2004-ben azonban egészségügyi okokból visszavonult a televíziózástól. Az ezt követő másfél évtizedben civil életet élt, aerobikedzőként és zumbaoktatóként dolgozott és férjétől, Kolossváry Ádámtól két lánygyermeke született. 2018-ban aztán visszatért a TV2 képernyőjére, újra időjósként.

„Amikor a lányaim meghallották, hogy vacillálok, azt mondták, nem szabad kihagynom egy ilyen lehetőséget, ők támogatnak, és nagyon szeretnének látni a tévében, hiszen amióta megszülettek, erre nem volt példa”mesélte akkoriban a BEST magazinnak.

A televíziós köztudottan a sportos életmód híve, autoimmun betegsége, az ízületi gyulladás miatt pedig fokozottan oda kell figyelnie a testére. Az egészséges, aktív életmód pedig meg is látszik a külsején. Olyannyira, hogy ha összehasonlítjuk a negyed évszázaddal ezelőtti és a friss fotóit, szinte alig látszik a különbség.  

Barta Sylvia a 90-es évek végén és napjainkban

Barta Sylvia a 90-es évek végén és napjainkban (Fotók: Fotocentral/ Hajnal Péter / TV2)

„Az autoimmun betegségem miatt gyakorlatilag folyamatosan járnom kell különböző kontrollvizsgálatokra, felmérésekre, ám szerencsére az egészségi állapotom olyan jó, hogy az orvos azzal viccelődött, a leleteim szerint nem is ötven, hanem harmincöt éves vagyok. Egy élet munkája van abban, ahogy kinézek. Kőkeményen megdolgozom azért, amit a nézők látnak. Sosem sanyargattam magam, a sport az életem része fiatal korom óta. A titok nyitja csupán a mértékletesség, a rendszeres mozgás, és a helyes táplálkozás” – nyilatkozta korábban a Borsnak.

Barta Sylvia zöld ruhában

Barta Sylvia 2022-ben (Fotó: TV2 / press.tv2.hu)

Az időjós, aki idén januárban töltötte be az 53. életévét, egyáltalán nem aggódik az idő múlása miatt, sőt! A Mokkában elmondta: „Minden szülinapomon örülök, hogy plusz egy gyertya ég. Ötven felett vonzónak, energikusnak, ugyanakkor tapasztaltnak és ismét szabadnak érzem magam. Csodálatos ez a kor, élvezem minden előnyét, mert az is van.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top