nlc.hu
Sztárok

Ezer éves kép Presser Gáborról és Eszenyi Enikőről

Több évtizedes képet találtunk Presser Gáborról és Eszenyi Enikőről – felismered őket?

Hosszú évtizedekre nyúlik vissza a barátságuk.

Presser Gábor a mai napon ünnepli a 75. születésnapját: hihetetlen, de az elmúlt évtizedekben szinte semmit nem változott. Gyerekkora óta érdekelte a zene, holott a szülei teljesen más szakmában találták meg a számításaikat. Presser korán elkezdett zongorázni, tini éveiben pedig már zeneszerzéssel is foglalkozott. Lehet, hogy ez sokaknak kimaradt, de a zenész az Omegában kezdte, négy évig írt dalokat a bandának, majd 1971-ben Molnár György Elefánt vette át a helyét. 

Ezután kezdődött az LGT-s időszak, és az egész ország megismerte a nevét. Elkerülhetetlen volt tehát, hogy szorosabb viszonyt alakítson ki más ismert emberekkel, többek között Eszenyi Enikővel, akivel hosszú évtizedeken keresztül dolgozott együtt a színházban is. Mutatunk is róluk egy közös képet még a szakmai kapcsolatuk elejéről:

Presser Gábor és Eszenyi Enikő

Presser Gábor és Eszenyi Enikő (Fotó: Archívum Story-Best)

Ezt pedig az egykori színházigazgató osztotta meg pár évvel ezelőtt:

Ők ketten egyébként a Megasztár zsűrijében is helyet kaptak, de ennek is már 13 éve.

Eszenyi és Presser - Megasztár

Eszenyi és Presser a Megasztárban (Fotó: TV2)

Presser Gábor egy életrajzi könyvet is írt a pandémia alatt, amelyben barátjaként hivatkozik Eszenyire, ám a közelmúltbéli botrányairól egy szót sem ír. Erre rá is kérdeztek annak idején, amire így válaszolt: „Azért, mert nem újságot írtam, hanem könyvet. Amikor azt mondom, hogy a könyvben a régi és az új történetek nincsenek balanszban, az azt is jelenti, hogy nem arról írnék, amit napról napra megírnak az újságírók, bloggerek, kommentelők” – magyarázta a 24.hu-nak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top