nlc.hu
Sztárok

Kylie Minogue mindennapjai

Mi van veled, Kylie Minogue? – 55 éves lett az énekesnő, akinek nem ismeretlen az újrakezdés

Az ausztrál Szomszédok Mágenheim Julcsijaként robbant be a szórakoztatóiparba Kylie Minogue, akiről az elmúlt években meglehetősen keveset lehetett hallani. Pedig mozgalmas időszak áll mögötte, és a java még csak most jön!

Amikor ennek a témának az ötlete kipattant a fejemből, igazából csak arra alapoztam, hogy én mostanában mennyire keveset hallottam Kylie Minogue-ról. Oké, lehet, hogy ez egy kissé nagyképű dolog volt a részemről, de hozzáteszem, hogy az átlagembernél valamivel több bulvárhír jut el hozzám, és az ausztrál gyökerekkel rendelkező sztárról tényleg alig-alig cikkeztek. Aztán eljött a nap, amikor ez a téma – a szülinapja apropóján – végre aktuális lett, és rájöttem, Kylie nemcsak, hogy nem tűnt el, de konkrétan a napokban jelentkezett új videóklippel, ami ebben a pillanatban éppen 2,1 millió megtekintésnél jár a YouTube-on.

Bár lehet, hogy felületes szemlélődés mellett úgy tűnik, mintha visszavonult volna, az énekesnő nem unatkozott az elmúlt három évben. Mint sokan mások, akik a szórakoztatóiparban dolgoznak, a pandémia korlátait arra használta, hogy házi stúdiójába bújva újabb dalokat vegyen fel. Ennek köszönhető a Padam Padam is, ami az első kislemez a szeptember 22-én debütáló Tension című albumáról, amire összesen tizenegy szám készült, és amiről már most sejthető, hogy igazán nagyot fog szólni. Miért vagyok ebben olyan biztos?

Egyrészt azért, mert az az album, ami a Tension (magyarul Feszültség) címet viseli, nem lehet más, csak sikergyanús. Másrészt pedig a Padam Padam a megújulást hordozza magán. Vagány, fülbemászós, tele van elemi erővel, akárcsak maga az énekesnő. Ráadásul mi az, amihez Kylie különösen ért? Az énmárkája újragondolása, ahogyan erre a karrierje során számtalan példa akadt. Nekem pedig ez elég bizonyíték arra, hogy a legjobbakat feltételezzem az albumról.

A nagy visszatérő

A The Loco-Motion lambadaszoknyás időszaka óta láthattuk már őt a végzet asszonyaként, diszkókirálynőként, futurisztikus nagyasszonyként, a szomszéd lányként, de még Aphrodité istennő bőrébe bújva is. Senkinek nem kell bemutatni, mekkorát szólt, amikor 2001-ben kijött a Fever című albumával, rajta a Can’t Get You Out of my Headdel. A dalt úgy emlegették, mint az új Minogue-éra kezdetét, ami megérett a Milleniumra, a Q Magazin pedig egészen odáig ment, hogy 2003-ban beválasztotta a valaha volt 1001 legjobb sláger listájára.

Kylie Minogue fiatalon
Megnézem
Összes kép (8)

A Padamon is felfedezhető egyfajta modern vibe, ugyanis Kylie szeret ihletet meríteni az adott korszak zenei ízléséből, nem ragad le sosem egy vonalon – ez a sikerének titka. Bár 2005-ös mellrákja némileg visszavetette őt a csúcsról, 2007-es X és 2010-es Aphrodité című albumain bizonyította, hogy kár lenne őt leírni. Fiatalokat megszégyenítő energiával teszi bele magát mindenbe, amit csinál, így kétség sem férhet hozzá, hogy ő a poptörténelem legnagyobb visszatérője. Olyan, mint egy keljfeljancsi, mindig képes talpra állni.

Bor, mámor, Melbourne

Ez a hozzáállása azonban nemcsak a karrierjén ütközik ki. 2020-ban saját bormárkát dobott a piacra, ami a Covid ellenére is hatalmas sikert aratott. A Wines by Kylie jelenleg kilenc különböző bortípust forgalmaz, és az énekesnő mint a márka kreatív agytrösztje folyamatosan azon dolgozik, hogy újabb és újabb ízvilágokkal tudják meglepni a borkedvelőket, méghozzá egyre szélesebb körben. Kezdetben csak az Egyesült Királyságban volt elérhető a termékpaletta, de tavaly Kylie – aki időközben visszatelepült Melbourne-be – az amerikai piacra is bevezette, és azon dolgoznak, hogy hamarosan (lehetőleg) világszerte a boltok polcaira kerüljön.

Kylie Minogue bora

Kylie Minogue díjnyertes borával (Fotó: Emma McIntyre/WireImage for Kylie Minogue Wines)

Az énekesnő a 20-as éveiben szeretett bele az olasz és francia borvidékbe, de egészen 52 éves koráig várta a megfelelő alkalmat, hogy a saját neve alatt palackozzon. Megérte a várakozás, mert a szakértők szerint nem egy túlárazott lőréről van szó, ami csak azért drága, mert híresség árulja. Nem, a borászok szerint igazán finom nedű az, amit Kylie a saját nevével fémjelez, ami újabb bizonyíték arra, hogy soha, semmit nem csinál félgőzzel. És hogy az elmúlt éveket nem kizárólag láblógatással töltötte…

Szerelmi csalódás

Ami az énekesnő magánéletét illeti, mindig nyílt titok volt. Korábban egy párt alkotott Jason Donovannel, Olivier Martinezzel, sőt, egy rövid afférja Jean-Calude Van Damme-al is volt, de az elmúlt években úgy tűnt, hogy sikerült megtalálnia azt, ami a korábbi kapcsolataiból hiányzott. 2018-ban kezdett el a brit GQ kreatív igazgatójával, Paul Solomonsszal randizni, aki 2021-ben eljegyezte őt – erről a férfi édesanyja számolt be akkor a Daily Mailnek.

Kylie Minogue és Paul Solomons

Kylie Minogue és Paul Solomons 2020-ban, Londonban (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for BFI)

Életemnek ezen a pontján a szeretetteljes kapcsolat az, amely lehetővé teszi, hogy önmagam legyek. Jelenleg nagyon felszabadultnak érzem magam, hogy önmagam lehetek. […] Határozottan tudom, hogy voltam olyan kapcsolatokban, ahol szerettem volna magam olyanra alakítani, amiről úgy gondoltam, hogy a másiknak tetszeni fog. Elérni azt a pontot, ahol csak önmagad vagy, és arra ösztönöznek, hogy önmagad teljes verziója legyél – ez az, amit ápolni kell egy kapcsolatban

– mesélte 2022-ben a The Sunday Life-nak adott interjújában. Hozzátette, hogy az élete ugyan nem úgy alakult, hogy egy fehér kerítéses házban éljen, de úgy gondolja, hogy ezzel nincs semmi gond, ő jól érzi így magát. Nem érzi szükségét annak, hogy minden kapcsolat skatulyába legyen szorítva, és ezt Paullal együtt sikerült a maguk formájára igazítani.

Sajnos az idő nem igazolta őket. Idén februárban elváltak útjaik, mert a kapcsolatuk nem bírta el a távolságot. Míg a férfi székhelye Londonban található, addig Minogue Melbourne-ben állította fel az állandó bázisát, mert szeretett volna közelebb lenni a családjához. A távkapcsolat pedig az eljegyzésük kárára ment, hiába hallották már sokan az esküvői harangokat is. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top