Dobó Ági sürgősségi műtéten esett át Olaszországban

nlc | 2024. Szeptember 24.
„Életemben először úgy éreztem, itt, most megfogok halni" - írta posztjában.

Szörnyű időszak után újra posztolt Dobó Ági, aki elmondta, hogy kegyetlen és félelmetes heteken van túl. A korábbi Miss World Hungary versenyzőnek, Olaszországban szörnyű fájdalmai lettek, majd egy sürgősségi műtétet kellett elvégezni rajta. 

„Júliusban a Campus után covidos lettem, majd rá 2 hétre sürgősségi műtétem volt Olaszországban. A nyár felét ágyban töltöttem, 6 hetet… Megosztom Veletek a történetemet, hogy hátha lesz tanulsága valakinek, olvassátok el lapozva a posztot, képeket…”

„Egy kis időre eltűntem, de szeretném jelezni Nektek, hogy élek, bár voltak pillanatok egy héttel ezelőtt, amikor azt hittem már nem sokáig” – kezdte beszámolóját, majd elárulta, hogy Olaszországban tartózkodott, amikor szörnyű fájdalmak kezdték el gyötörni. 

„Hullámokban tört rám és órákon át húztam, arra gondolva, hogy lehet rosszat ettem, ittam, stb. Vettem be fájdalomcsillapítót, emésztéskönnyítőt, de lassan úgy éreztem leáll a testem működése, bármit teszek, nem lesz könnyebb, nem tudok sehogyan könnyíteni magamon, a fájdalom csak erősödik és egyre többször kerültem ájult/ájulás közeli állapotba így mentőt hívtunk.”

Dobó Ági (fotó: Instagram)

Úgy érezte, meg fog halni

Ági leírta, hogy egy olasz kórházba szállították, ahol mehen kívüli terhességgel kezdték kezelni, de ezt megannyi vizsgálat után kizárták. Végül 14 óra kegyetlen fájdalom után kiderült, hogy megrepedt a petefészke, ezáltal a teljes hasüregét elöntötte a vér, és azonnal meg kellett műteni.„Úgy éreztem, hogy megfulladok, már a mellem alatt is feszítette, semmilyen gyógyszer nem hatott” – írta. Ági hozzátette, hogy hiába szült két gyermeket, ez a fájdalom elviselhetetlen volt. Közben pedig csak arra tudott gondolni, hogy mennyire hiányoznak a gyermekei. A hírességnek az itthoni nőgyógyásza is sokat segített, akivel telefonon tartotta a kapcsolatot. 

Életemben először úgy éreztem, itt, most megfogok halni. Nem bírja az agyam, nem bírom tovább elviselni ezt a mértékű fájdalmat. Nem értettem mi történik, miért vagyok itt, miért vagyok egyedül és az anyukámra vágytam. Azt kívántam, vágjanak fel, bódítsanak el, nem számít csak szűnjön meg, amit érzek…Végül megműtöttek, és 5 nap után borzasztó hemoglobinszinttel, több, mint 1,2 liter vért veszítve, de jól vagyok és jól leszek! És még a vérátömlesztést is megúsztam végül. A családom körében itthon gyógyulhatok!

Ági végül azt javasolta az embereknek, hogy mindig kössenek biztosítást, ha elutaznak, mert vármikor megtörténhet a baj. „Lehetőség szerint olyan, ami legalább az EU-ban átvállalja előre a költségek fedezését (nem Nektek kell egy ilyen esetben akár tizenmilliónyi forintot finanszírozni)”- írta, majd azzal folytatta, hogy mindenki tanuljon nyelveket, mert hatalmas segítség az orvosokkal való kommunikációban. “Bízzatok magatokban! Ha úgy érzitek nagy a baj, ne féljetek segítséget kérni (inkább menjetek kórházba feleslegesen, mint későn….Egy okostelefon, google fordító, stb. a legnagyobb tárgyi segítség lehet ilyen helyzetekben. Szeressetek, legyetek szeretve, éljetek úgy, hogy bármelyik percben véget érhet a földi utunk. Bármelyikben. De amíg először nem találkozunk a halál szelével, szerintem ezt hiába mondja bárki… “ – adott tanácsot a modell, aki aztán kitért a súlyos betegségére is.

Exit mobile version