Sztárok

Ismerd meg a DSGM technikát és segítsd az alapítvány munkáját!

A Dévény Speciális manuális technika – Gimnasztika Módszer minden eddigi mozgásrehabilitációtól eltérő, új szemléletre épülő rendszer, a mozgáskorrekció alapvetően új megközelítése. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Dévény speciális manuális technikával a szülési sérült koraszülöttek, újszülöttek 80 százaléka gyógyítható, illetve állapotuk jelentős mértékben javítható.

Mit jelent a DSGM mozaikszó?
(Dévény Speciális manuális technika – Gimnasztika Módszer)
Jelöli a szerző nevét és a két tevékenységi területet. A DSGM nem egy módszer a sok közül, hanem a mozgásrehabilitáció eddigiektől eltérő, gyökeresen új megközelítése.

  Ismerd meg a DSMG technikát és segítsd az alapítvány munkáját!

 

Hogy jött létre a DSGM?
A gyakorlati tapasztalatok alapján. A kialakulás története: Húszéves neurológiai munkám eredménytelensége szükségessé tette olyan új út keresését, amely valódi gyógyulást és teljes körű elméleti és gyakorlati útmutatást ad. Először felborult a régi, de nem volt meg az új. A magatehetetlen testekkel való küzdelem, a segítés szándéka és mérhetetlenül sok munka során, hosszú évek, évtizedek tapasztalata “állt össze” rendszerré. A megoldások folyamatos keresése hozta meg az eredményeket.

A mozgásrehabilitáció más módszerei hogy jöttek létre?
Elméletekre, hipotézisekre alapozva, “íróasztal mellett”, vagyis mozgásképzésben járatlan egyének gyakorlati tapasztalatok nélkül, elméleti elgondolások alapján hoztak létre gyakorlati módszereket.

Mit ért a DSGM gyógyuláson?
A DSGM  gyógyuláson  normál mozgást, a mozgás jó minőségét, és ezáltal normál életvitelt ért, nem a sérült egyén valamilyen módon történő foglalkoztatását. A “mindegy, hogy hogyan, csak mozogjon” a DSGM számára elfogadhatatlan, mert beidegzi a kórosat, és további kóros mechanizmusokat szül. Elindítja a circulus vitiosus (kóros kör) folyamatát. Baleseti utókezeléseknél a kontraktúrákkal terhelt izomzat mozgásra kényszerítése vezet a “befagyott” ízületekhez. A mozgásrehabilitáció első lépése diagnózistól függetlenül, az izomzat normál szöveti állapotának a helyreállítása kell, hogy legyen. Erre szolgál az SMT.

  Ismerd meg a DSMG technikát és segítsd az alapítvány munkáját!

 

Mi az SMT?
Kézzel végzett olyan izom-, ín- és kötőszövet-kezelés, amely normalizálja a kóros izomzatot, és direkt ingereket képes küldeni az agyba. Az izomzat normalizálása a kontraktúrák (az izomzat zsugorodásai, letapadásai) elhárítását és az izmok kóros helyzetének megszüntetését jelenti. Az agy direkt ingerlése pedig az izmokban és inakban lévő idegvégződések (receptorok) és a szakember kezének közvetlen kapcsolata révén jön létre, természetesen a bőrön keresztül.

Melyik az a kórkép, amely a DSGM létrejöttéig az egész világon gyógyíthatatlan volt?
A szülési sérülések = cerebralparesis = CP.

Mi a CP gyógyításának a feltétele?
A minél korábbi SMT-kezelés.

Miért elengedhetetlen a korai kezelés a szülési sérülteknél?
Mert az agynak 5 hónapos korig van tartalék állománya, amely ezután élettanilag leépül, eltűnik, ha nincs igénybe véve.

Szülő, hozzátartozó elsajátíthatja-e az SMT-t?
Szülő és más laikus személy nem végezhet SMT-kezelést, mert alkalmazása sokrétű felkészülést igénylő, bonyolult feladat.

A mozgássérülések mely területein hatékony az SMT?
A mozgássérülések valamennyi területén, kiemelten is a CP-n kívül a traumatológiában. Ennek magyarázata az, hogy a sérülés eredetétől függetlenül az izomzat mindig érintett. Az idegrendszer (központi és perifériás) esetén a receptorokon keresztüli direkt ingerlés hatékonysága más eljárással nem elérhető.

További információk a Dévény Anna Alapítványról

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top