Sztárok

Sport: így érdemes elkezdeni

Tegye fel a kezét, aki járt már úgy, hogy eltervezte, holnaptól egészségesebben fog élni, azaz SPORTOLNI fog. De aztán mindig jött egy újabb holnap, és az elhatározás nemes egyszerűséggel hamvába halt. Valószínűleg nagyon sokan vagyunk így – e cikk írója is túllépett sok ilyen kitűzött holnapon anélkül, hogy a szép, új, kifejezetten arra a bizonyos holnapra megvett futóruháját végre rendeltetésszerűen használta volna az egy kőhajításnyira lévő Városligetben, és legalább csak egy kört futott volna.
Sport: így érdemes elkezdeni

A döntést, hogy elkezdünk sportolni, nem nehéz meghozni, de eljutni addig a pontig, hogy tényleg megtegyük az első lépést, és ténylegesen elkezdjünk valamilyen számunkra kedvelt sportot űzni, legyen az futás, úszás, tornázás vagy akár biciklizés, már sokkal nehezebb. Valójában itt bukik el minden, nincs meg a motiváció. Egy kisgyerek még örömét leli a mozgásban, de mi, felnőttek – legalábbis a legtöbbünk – sajnos már nem. Inkább feladatként éljük meg. És ha már feladat, akkor bizony lehet halogatni, kiváltképpen ha ez a halogatás nem is jár konkrét retorzióval. Így az, hogy elkötelezzük magunkat amellett, hogy sportolni fogunk, nem is olyan egyszerű. Viszont jó hír, hogy 6-8 hétig tart az a kezdeti időszak, ami ahhoz kell, hogy a sportolás beépüljön a mindennapjainkba, és fizikailag és mentálisan is érezzük a pozitív hatásokat, és jól érezzük magunkat.

Sport: így érdemes elkezdeni

Ha túljutunk ezen a kezdeti szakaszon, és a sportolás már része lett a mindennapoknak, már nagyon jó úton haladunk. Most már tényleg érdemes beruházni olyan fontos kellékekre, mint a sportruházat, hiszen biztosan használni fogjuk. Mindenképpen kényelmes, légáteresztő anyagból készült (hogy a verejték el tudjon párologni) ruházatot válasszunk, és a cipőnél se fukarkodjunk, hiszen fontos, hogy jó minőségű és kényelmes legyen, illetve megfelelő támasztékot nyújtson.

A sportruházat mellett hasznos segítség lehet egy személyi edző is, aki folyamatosan odafigyel a fejlődésünkre, és mindig többre sarkall. Azonban ha nem akarunk máshoz igazodni, vagy csak szeretünk magunkban edzeni, akkor sem kell kétségbe esnünk, hiszen a technológia vívmányainak köszönhetően a Samsung Galaxy S5 okostelefon is szinte személyi edzőként használható. A készüléken futó S Health alkalmazással a tornagyakorlatok alatt folyamatosan követheted az elégetett kalóriamennyiséget, és ezeket az adatokat hónapokkal később is vissza tudod nézni. A lépésszámláló figyelmeztet arra is, hogy a futás mellett a séták se maradjanak ki a mindennapjaidból. Ráadásul az étel menüben bármikor és bárhol kiszámolhatod, hogy mennyi kalóriát vittél be egy-egy reggeli, ebéd vagy vacsora alkalmával.

Sport: így érdemes elkezdeni

Azok számára pedig, akik edzés közben is szeretnék tartani a kapcsolatot a külvilággal, az okosórák nyújtanak tökéletes megoldást. A Samsung Gear 2 okosórában rejlő fejlett érzékelők, a beépített GPS például és a pulzusmérő révén minden olyan információt rögzíthetünk, amelyre az edzés alatt és után szükségünk lehet, így például folyamatosan nyomon követhetjük, mennyi idő alatt hány kilométert futottunk, és az edzés alatt hogyan alakult a pulzusunk. Az ívelt kijelző ráadásul tökéletesen illeszkedik a csuklóhoz, így futás közben szinte észrevétlenül lehet hasznos segítőnk, és tájékoztat az okostelefonunkra érkező SMS-ekről, hívásokról, e-mailekről, egyéb értesítésekről.

További információk: samsung.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top