Sztárok
Szponzorált tartalom

Tatár Csilla is a felelős törődésben hisz (x)

Napjainkban az örökbefogadás egyre közkedveltebb módja annak, hogy új kedvenccel bővítsük családunkat. Tatár Csilla sem állatkereskedésbe ment, hanem állatotthonból vitt haza egy ivartalanított macskát.

„Gyerekkoromban is volt macskám, amióta pedig a kisfiam megszületett, rendszeresen téma volt itthon, hogy mikor legyen ismét kisállat a közelünkben” – árulta el Csilla, akinek hároméves kisfia rögtön megszerette az új családtagot. Maylo egyike annak a 220 macskának, amely a Noé Állatotthonon keresztül állandó családra lelt a közelmúltban.

„Az összes hozzánk kerülő macskát beoltjuk, chippel látjuk el, és ivartalanítjuk, illetve pontosan felmérjük a viselkedésüket. A macskával együtt a fontos információkat is megkapják a leendő gazdik, így tisztában lesznek a viselkedésükkel és egészségügyi állapotukkal. További segítséget jelent az örökbefogadóknak, hogy immár második éve a gazdik egy PreVital indulócsomagot kapnak a cicájukhoz, hogy könnyebb legyen a közös élet kezdete” – mondja Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője.

Amióta a PreVital bevezette a Sterile termékcsaládot, az ivartalanított cicáknak még jobb a dolguk, hiszen rögtön olyan összetételű táplálékhoz jutnak, amilyenre a megváltozott életmódjuk miatt szükségük van: ezek a cicák hajlamosabbak a hízásra, mert nem kóborolnak annyit, nem verekszenek, nyugodt, kiegyensúlyozott életet élnek. Ezért ilyenkor különösen fontos, hogy az ivartalanított cicákat a nekik fejlesztett táppal etessük.

Felelős állattartóként az ivartalanítás akkor is fontos feladatunk, ha kis kedvencünk nem örökbefogadottként került hozzánk, hiszen a beavatkozással a cicánk egészségéért is teszünk. Arról nem is beszélve, hogy az ivartalanított macskák sokkal bújósabbak és kedvesebbek, amit Tatár Csilla is meg tud erősíteni: „Kisgyerekes anyaként kicsit félve fogadtam örökbe egy cicát, tartva attól, hogy a macska érkezésével minden a feje tetejére áll majd a házban. Maylo azonban, köszönhetően a tőlünk kapott különleges törődésnek, a megérkezésétől kezdve olyan barátságos, mintha mindig is nálunk lakott volna.” A műsorvezető mindenkit arra biztat, hogy legyen felelős állattartó, ivartalaníttassa a macskáját, és utána a megváltozott életmódjának megfelelő eledellel etesse, mert ahogy Antoine de Saint-Exupéry írja A kis herceg című regényében: „Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

www.prevital.eu

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top