szülőszerviz

Hogyan lesz boldog a gyerekem? Mit kell tennem szülőként azért, hogy önálló önbizalommal teli felnőtté váljon? Hogy segítsem a fejlődését? Kiderül a Hősök Tere Alapítvány és az nlc közös podcastjából, melyben Mellik Éva újságíró és Orosz Györgyi kommunikációs szakember, growth mindset specialista beszélget hétköznapi hősökkel, szülőkkel és szakemberekkel arról, hogyan lehetünk feketeöves ninják a gyereknevelésben. Hallgasd meg a Szülőszerviz epizódjait kéthetente az nlc-n.

Szülőszerviz: Az agyunk tényleg képes úgy fejlődni mint egy izom, ha eddzük?

Izgalmas témát hoz a mai podcastadás: arról beszélgetünk az agyunk vajon tényleg képes-e úgy fejlődni mint egy izom, ha eddzük? Fenyősi Fanni, a BHRG Alapítvány kuratóriumi elnöke és Orosz Györgyi, a Hősök Tere Alapítvány alapítója, growht mindset specialista lesznek a téma a szakértői. Milyen eszközökkel fejleszthető az agy? Hogyan gátolhatjuk a fejlődését? Milyen napi rutinfeladatokkal serkenthető? Hogyan függ össze fejlődése az akaraterővel? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Szülőszerviz: Mihez kezdjünk a versengéssel?

A versengés már egészen kisgyermekkorban elkezdődik, hiszen ott van a szülő kizárólagos figyelméért való küzdés, a testvérekkel szembeni megmérettetés, az összehasonlítgatás, méricskélés, nem beszélve aztán később az iskoláról. Mi határozza meg, hogy ki válik versengővé és ki együttműködővé? Mikor teszünk jót a gyerekekkel: ha hagyjuk nyerni vagy ha rögtön „éles mezőnybe” állítjuk őket? Mikor lehet jó eszköz a versengés? Mit okozhatnak az eltérő kudarctűrő képességek? Mit jelent az együttműködő versengés? Rengeteg kérdés és még ennél is több hangzik el ebben az adásban, amire a téma egyik fő szakértője, Prof. Dr. Fülöp Márta szociálpszichológus, a Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos tanácsadója, a Károli Gáspár Református Egyetem tanára és Orosz Györgyi, a Hősök tere Alapítvány alapítója adnak választ.

Szülőszerviz: Hogyan segíthetünk mi, szülők a tanároknak?

A Szülőszerviz mai adásában egy nagyon érzékeny témáról beszélgetünk, hiszen az oktatás mára egy puskaporos hordóvá vált, hetente szerveznek tüntetést hol a pedagógus-szakszervezetek, hol a diákok, ahol fő követelés többek között a bérek rendezése és a tanári hivatás megbecsülésének visszaállítása. Ilyen környezetben a szokásosnál is nehezebb helyzetben vannak a pedagógusok. Milyen állapotban vannak most a tanárok, mennyire nehéz megtartani a motivációjukat, hogyan segíthetjük mi, szülők őket, mit tehetnek a gyerekeink? Beszélgetőtársnak hívtuk a témában Eszes Valériát, aki a budapesti Eötvös József Gimnázium igazgatóhelyettese, magyar-történelem szakos tanár és nem utolsósorban idén van negyven éve a pályán.

Szülőszerviz: Így működik a growth mindset alapú gondolkodás a Budapest Schoolban

Miért fontos, hogy a gyerekek ne csak otthon kapják meg a growth mindsetet? Egyáltalán mi az, és miért használják nap mint nap például a Budapest Schoolban? Hogyan erősítik a gyerekek önbizalmát ebben az iskolában, miért épp ezt a szemléletet emelték be a mindennapjaikba? Erről beszélget Mellik Éva újságíró a Budapest School munkatársával, Takács Vikivel és a Hősök Tere alapítójával, Orosz Györgyi growth mindset specialistával a Szülőszerviz mai adásában.
szülőszerviz szülőszerviz podcast Hősök Tere Alapítvány

Szülőszerviz: Hogyan növelhetjük gyerekünk önbizalmát? Vendégünk: Geszti Péter

A Szülőszerviz mai adásában Mellik Éva újságíró beszélget az önbizalomról Geszti Péter reklámszakamberrel, dalszövegíróval és Orosz Györgyivel, a Hősök Tere Alapítvány alapítójával. A beszélgetésből többek között kiderül majd, Geszti Péter mitől ilyen magabiztos, hogyan neveli erre saját gyerekeit is, de arról is szó esik majd, miért van kitörő önbizalma egyeseknek, másoknak meg miért nincs. Ha nincs, lehet-e tanulni és ha igen, hogyan? Megannyi kérdés és még annál is több, melyekre mind választ adnak vendégeink.