Szűrd ki cikkek
Szponzorált tartalom

Megmentette a rendőr életét a nő, akit letartóztatott

Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy az élet a legjobb forgatókönyvíró.

Jocelyn James nem élt mindig példás életet, és akkor még nagyon finoman fogalmaztunk. Drogfüggőként rengetegszer gyűlt meg a baja a rendőrséggel, összesen 16 alkalommal tartóztatták le csalás, lopás, és más, kábítószerhez köthető bűncselekmények miatt. „Nagyon sötét idők voltak azok, és egyáltalán nem vagyok büszke rá, hogy egy csomó szörnyűséget tettem akkoriban. De semmi nem érdekelt, csak hogy meglegyen a napi drogadagom, és fogalmam sem volt, hogyan szálljak ki ebből az ördögi körből” – emlékszik vissza a 40 éves nő.

„Jól ismertük Jocelyn nevét, nagyon rossz híre volt. Több alkalommal én magam vittem őt be, ami azért is volt nehéz, mert barátnők voltak a lányommal” – meséli Phil Campbell rendőr.

A fordulópont 2012-ben jött el Jocelyn életében, amikor meglátta saját képét a tévében, a megye legkeresettebb bűnözői között. Hirtelen, ahogy kívülről látta magát, nem értette, hogyan süllyedhetett ilyen mélyre. Felhívta hát barátnője rendőr édesapját, és megkérdezte, hogy tehetné jóvá a dolgokat.

„Először is add fel magad” – mondta a nyomozó, a lány pedig szót fogadott. Addigra már volt két gyereke, akik az apjukhoz kerültek, Jocelyn pedig fél évre börtönbe ment, majd szabadulása után még nyolc hónapot töltött egy birminghami rehabilitációs központban. Nem volt sétagalopp, de teljesen megváltoztatta a nő életét, új emberként jött ki a rehabról.

Ma már több állása van, és egy missziója: drogproblémával küzdő nőknek segít lejönni a szerről, és visszaterelni az életüket a jó vágányra. Időközben férjhez ment, és 2018-ban megalapította a Kegyelem Helye nevű nonprofit szervezetét, ahol a nők gyógyulásuk részeként megtanulják a Biblia alapelveit és elmélyülhetnek a vallásban.

Phil, a rendőr sorsa, azonban nem alakult ilyen pozitívan. 2014-ben, miután nyugdíjba ment, kiderült, hogy prosztatarákja van. És bár a betegséget sikerült legyőznie, a kezelések nagyon megviselték a veséjét. Orvosai nem is biztatták sok jóval: azt mondták, élete végéig dialízisre szorul majd, hacsak nem sikerül egy donor vesét találni számára – amiért a nyugdíjasok nem indulnak túl nagy sanszokkal. Phil lánya aztán kiírt egy felhívást a Facebookra, hátha így könnyebben sikerül apjának új vesét találni, és a posztot elolvasta Jocelyn is. Abban a pillanatban tudta, mit kell tennie.

Amikor aztán jelentkezett, nagyot nézett a család, álmukban sem gondolták volna, hogy éppen ő siet majd a nyugalmazott rendőr segítségére. A következő meglepetés a szükséges orvosi vizsgálatok elvégzése után jött: kiderült, annyira passzolnak genetikailag, hogy akár rokonok is lehetnének.

Rövidesen aztán meg is történt a veseátültetés, és Phil állapota gyorsan javulni kezdett. Azt mondja, nehéz szavakba önteni, mennyire hálás Jocelynnak.

„Ez nem olyan, mint egy egyszerű véradás. A teste egy darabját adta nekem” – fogalmazott.

„Az úr azért mentette meg az életemet, hogy másokon segítsek. Végül is ez lenne a dolgunk nekünk, embereknek” – mondta Jocelyn.

via 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top