Tabuk nélkül

Hüvelygyulladás vs. nők

Három barátnő szokásos havi találkozója ezúttal másképpen alakul, mint szokott. Kiderül, hogy a női betegségek egyiküket sem kerülték el az utolsó találkozásuk óta, sőt egyiküknek még a szíve is összetört.

Timivel és Mónival a középiskola óta vagyunk barátnők, tényleg mindent megosztunk egymással, hiszen együtt nőttünk fel, egyszerre váltunk kislányokból nővé. Tinikorunkban a fiúk, a szex és a menstruáció teljesen természetes témák voltak, azóta azért gátlásosabbak lettünk még egymás előtt is ezen a téren. De miért is? Ki tudja… Viszont az egyik, általában havonta megrendezett csajos traccspartink kifejezetten őszintére sikeredett.

A találka előtt még be kellett szaladnom a patikába egy felfázásra való szerért, mert már napok óta szúrt, csípett, és folyton pisilnem kellett. Talán ezért is esett úgy, hogy azon a délutánon nem a gyerekek és a család volt a fő téma, hanem mi.

Kikértük a kávét, én pedig elővettem a patikában vett dobozomat, és gyorsan kivettem belőle a javasolt adagot. Persze Timi egyből érdeklődött, mi bajom. Elmeséltem, hogy egy-két napja felfázással küzdök, cudar egy dolog, ráadásul jól megkeseríti a mindennapjaimat, hiszen egy nemzetközi telefonkonferenciáról nem rohanhatok ki csak úgy ki pisilni – panaszkodtam.

„Óóóó, a felfázás kellemetlen. Képzeljétek, én pedig hónapok óta küzdök a folyton-folyvást kiújuló candidával” – mondta Timi, és kinyitotta a táskáját, hogy beírja az újabb időpontot, amit a nőgyógyászával egyeztetett le az imént telefonon.
„Candidám nekem is volt, és nekem azt tanácsolták, hogy a kezelés mellett gondoskodni kell a hüvelyflóra egészségének a visszaállításáról is” – osztotta meg a tapasztalatait Móni.

Könnyen okoskodik Móni, akinek éppen semmi, de semmi baja – gondoltam magamban, de mintha hallotta volna a gondolataimat, elkezdett mesélni, és közben csak úgy potyogtak a könnyei:

„Nem hiszitek el, de az életem romokban. Hiába a három gyerek, a közös ház, a közösen eltöltött tizenöt év, Feri megcsal… És mindez hol derült ki?” – törölgette a szemét Móni.

„Csak azt ne mondd, hogy magánnyomozót fogadtál. Az egy vagyon lehetett!” – hüledezett Timi.

„Dehogy! Elmentem a nőgyógyászomhoz, mert gondoltam, az uszodában összeszedtem valamit, majd ott kiderült, hogy ez a trichomonász nyavalya (vagy hogy is hívják) szexuális úton terjed, és mivel én mással nem szexelek, csak Feritől kaphattam el….Ne is mondjatok semmit, minden az arcotokra van írva!”

Sűrűn pislogtam, mert ezt nem gondoltam volna, róluk legalábbis pont nem. Próbáltam menteni a helyzetet azzal, hogy a nőgyógyász biztosan tévedett, de hiába, ekkor Móni elárulta, hogy otthon nem is nagyon kellett faggatnia Ferit, gyakorlatilag mindent egyből bevallott.

Hát azon a délután így ültünk ott mi hárman csajok, anyák és nők, mindenki a saját nyűgével, de mégis olyan erős szövetségeseiként egymásnak, mint tinikorunkban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top