Tabuk nélkül
Szponzorált tartalom

A leggyakoribb helyek, ahol összeszedheted a hüvelygombát

A nők jelentős része megtapasztalta már, hogy milyen tünetekkel jár a gombás hüvelyfertőzés. Sajnos vannak hajlamosító tényezők és kockázatos helyek, amelyek hozzájárulhatnak a betegség kialakulásához.

Gombás hüvelyfertőzés: viszkető, égő érzés odalent

A gombás hüvelyfertőzés nem nemi betegség, hanem a Candida gombák túlszaporodása okozza. Kis számban ugyan az egészséges hüvelyflórában is megtalálhatók ezek kórokozók, ám a szervezet, ha jól működik, legyőzi őket. Vannak viszont olyan kockázatos helyek, amelyek hozzájárulhatnak a betegség kialakulásához.

A nagy mumus: az uszoda és a strand

A gombás hüvelyfertőzés melegágyai a strandok, de annak ellenére, hogy a szezon még odébb van, gombás fertőzést egy uszodában is könnyedén össze lehet szedni.

„Nagyon szeretek úszni, az egész hetes stresszt mindig egy pezsdítő úszással vezetem le. Nem volt ez másképp pár héttel ezelőtt sem, amikor a szokásos uszodai rutinom után valami egész fura, viszkető, égető érzést tapasztaltam odalent. Mivel sajnos nem először fordult elő, azonnal tudtam, hogy összeszedtem egy gombás hüvelyfertőzést. Észrevettem, hogy a hüvelyváladék is egyre bőségesebb lett, színe fehéres-sárgás, állaga túrószerűvé vált. A problémámra hüvelykúpot kaptam, szerencsére mostanra minden visszaállt a normál kerékvágásba” – mondta Anita, aki hozzátette, hogy a gombás fertőzések nedves közegben jó terjednek, de az sem mindegy, milyen állapotban van az immunrendszerünk, ugyanis ha erős és ellenálló, akkor simán megúszhatjuk hasonló meglepetések nélkül az uszodai kiruccanást.

TIPP: Miután kijöttünk a medencéből, érdemes lezuhanyozni, és alaposan átmosni a testünket. Ahhoz, hogy a megússzuk a fertőzést, a legfontosabb, hogy a lehető leghamarabb levegyük a vizes fürdőruhát, és törölközzünk meg jól.

Szauna

Az egy-két napos kényeztető wellness hétvége is rémálommá válhat, ha nem vagyunk elég óvatosak. Egy jó izomlazító pezsgőfürdő után általában a szauna felé vesszük az irányt. A nedves fürdőruha és törölköző igazi táptalaja a gombás fertőzések kialakulásának. Figyelj magadra, száraz testtel ülj be szaunázni, és tiszta, száraz törülközőt teríts magad alá.

Edzőterem és közös zuhanyzók

„Heti kétszer járok edzőterembe, ahol a másfél órás intenzív óra jól megizzaszt. Az edzés végén mindig lezuhanyzok, de bármennyire is figyeltem, mégis sikerült összeszednem egy gombás hüvelyfertőzést. Gyógyszeres kezelést kaptam, és ma már jobban odafigyelek, az edzéseken kizárólag pamut fehérneműt viselek a korábbi szexi tangáim helyett” – mesélte Ági.

Nyilvános WC-k

Már kicsi korban megtanulják a lányok, hogy idegen helyen nem ülünk a vécére. Ez azért fontos, mert számos kórokozót szedhetünk össze, ha nem vigyázunk az intim egészségünkre. A nyilvános vécék használata mellett a munkahelyi és az iskolai mosdókban is terjedhetnek a fertőzések.  Soha ne üljünk rá az ülőkére, fertőtlenítő kendővel töröljük át az ülőrészt, majd tegyünk rá vécépapírt. Rendkívül fontos, hogy a kézmosás soha ne maradjon el, nemcsak utána, hanem előtte sem!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top