Tabuk nélkül

Pattanásig feszült a helyzet! Nem bírom az anyósom, mit tegyek? (x)

Neked is tette már feszültté a mindennapjaidat családon belüli perpatvar? Vagy az, ha elviselhetetlenné vált a kimondatlan feszültség? Zita, aki nagyvárosi lányként költözött vidékre, nem számolt vele, milyen nehéz lesz a helyzete.

Zita nagy döntést hozott

Zita egész életében szerette a nyüzsgést, újabb és újabb emberekkel ismerkedett meg, estéit mindig máshol, moziban, színházban, vagy éppen valamelyik szórakozóhelyen töltötte. Bár felszabadult és vidám volt, mégsem érezte magát boldognak, mert sokáig nem találta a párját. Aztán egy vidéki fesztiválon összeismerkedett Bandival. Első látásra szerelem szövődött köztük. Fél év elteltével felmerült a kérdés, hogyan köthetnék össze az életüket, hiszen kétszáz kilométerre laktak egymástól. Hosszas hezitálás után Zita végül elköltözött a pár ezer lakosú kisvárosba, ahol idővel megtalálta a számítását, egy dolgot kivéve. Barátai lettek, jó munkahelye, Bandival kiegészítették egymást, jól kijöttek a hétköznapokban, csak a férfi anyja keserítette meg az életüket.

Az anyós miatt a feszültség folyamatosan jelen volt

Klári néni ugyanis nem nézte jó szemmel újdonsült menyét. Folyamatosan piszkálta Zitát, háziasszonyi képességeit becsmérelte, a főztjére fintorgott, és számtalanszor elmondta, az ő idejében nem főztek az asszonyok ilyen drága és modern dolgokat. Gyakran azt is megjegyezte, hogy Bandi ingei csúnyán vannak kivasalva, sőt a fiatalok megkérdezése nélkül virágokat ültetett a házuk elé, mondván, olyan csupasz előttük a föld, hogy az már szégyen. Bandi és Zita korábban soha nem veszekedtek, ám az anyós miatt egyre gyakrabban és hevesebben ugrottak egymásnak.  A feszültség folyamatosan jelen volt az életükben, és már nemcsak az anyós, hanem minden más apróság miatt is összezördültek.

Az egész életét behálózta a feszültség

Zita folyton idegeskedett, attól félt, végleg meg fog romlani a kapcsolata a párjával. Azon kapta magát, hogy a munkahelyén is gyakran erre gondol, sokkal nehezebben koncentrál. Türelmetlen lett másokkal és pontatlanná is vált. Éjszaka pedig egyre kevesebbet aludt. Szerette Bandit, nem akarta elveszíteni, de úgy érezte, hogy anyósa elvárásainak soha nem tud megfelelni. Tanácstalan volt, nem tudta, hogyan oldhatná fel a konfliktust, de mivel nagyon keveset aludt és folyton feszült volt, összevissza cikáztak a gondolatai. Egy régi, gyerekkori barátnőjétől kért segítséget, aki azt tanácsolta neki, hogy előbb nyugodjon meg, pihenje ki magát, és majd utána közösen kifundálnak valamit.

A barátnője azt javasolta Zitának, használjon gyógynövényes segítséget, szedjen Sedacur fortét. Zita korábban sok rosszat hallott a feszültségoldókról és az altatókról, ám a barátnője elmagyarázta neki, hogy a Sedacur forte miért más, mint a szintetikus tabletták. Ez a gyógyszer három olyan gyógynövény, a valeriána, a komló és a citromfű hatóanyagait tartalmazza, amelyeket évezredek óta használnak a népi gyógyászatban. Napközben nyugtat, éjszaka pedig pihentető alvást biztosít. A Sedacur forte csak akkor altat, ha valóban álmosak és fáradtak vagyunk, napközben inkább nyugtatóként funkcionál. Zita kezdetben ellenkezett, mert attól tartott, hogy ha beveszi a Sedacur fortét, akkor nem tud majd autót vezetni, de a barátnője megnyugtatta, hogy ez a gyógyszer nincs negatív hatással az autóvezetésre. Vény nélkül kapható a patikában, vagyis nem kell hosszan várni az orvosnál, hogy felírják receptre, és nem okoz függőséget, hozzászokást.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Zita, mielőtt megvette a Sedacur fortét, utánaolvasott a háromféle gyógynövény történetének. A valeriánát már az ókorban is használták nyugtalanság és álmatlanság kezelésére, a középkorban komlótobozokat raktak a párnába, ami nyugtatta a pácienst. A citromfüvet pedig 2000 éve gyógyászati célokra használják, mert nyugtató hatású, és az ideges eredetű szív- és emésztőrendszeri panaszokat is képes enyhíteni. Zita, miután szedni kezdte a Sedacur fortét, lenyugodott, újra higgadtan tudott gondolkodni, és úgy döntött, leül beszélni az anyósával, hátha rendeződhetnek közöttük a dolgok.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top