Tabuk nélkül

Mariann egyedülálló anyaként rengeteg feszültséggel kénytelen megküzdeni (x)

„Márk épphogy betöltötte a negyedik életévét, amikor az édesapja elhagyott minket, és kettesben maradtunk a kisfiammal. A bánaton kívül rengeteg új feladattal is meg kellett küzdenem, ami sok feszültséggel és stresszel járt…”

Mariann egyedülálló anyaként rengeteg feszültséggel kénytelen megküzdeni (x)
Egyedülálló anyaként túl sok a feladat

Egyedülálló anyának lenni nem könnyű, hiszen egyszerre kell megküzdenünk az emberek sajnálkozó tekintetével és azzal a sok feladattal, ami ilyenkor az ember nyakába zúdul. Amíg párban élünk, a hétköznapi élettel járó terhek észrevétlenül is megoszlanak, és el sem tudjuk képzelni, milyen érzés lenne, ha mindent egyedül kellene csinálnunk. Nincs senki mellettünk, aki kis időre is átvállalná az irányítást és a tervezést, majd a cselekvést.

Rengeteg feszültséggel jár az állandó koncentrálás

– Amíg a férjem, Gábor velünk élt, sokat zsörtölődtem, hogy milyen keveset segít a házimunkában, és miért nem viszi többet a kisfiunkat, Márkot a játszótérre. Ám amióta elhagyott bennünket és ketten maradtunk, megértettem, hogy bizony még az a kevés segítség is milyen sokat számított. Ha egy nő egyedülálló, akkor a környezetében gyakran tapasztalja, hogy lesajnálják, esetleg attól félnek, hogy el akarja venni a másik anyuka férjét, emiatt nekünk sokkal nehezebb természetesen viszonyulnunk a többi édesanyához, akár csak beszélgetni velük. A napjainkat Márkkal rendre egyedül kell megterveznem, és tartanom kell egyfajta feszes rendet, mert ha hibázom és homokszem kerül a gépezetbe, akkor széteshet minden, ez pedig kapkodással és sok feszültséggel járhat. Esténként nehezebben lazulok el, hiszen miután Márk elaludt, kicsit átadhatom magam a bánatomnak, amiért egyedül maradtam, meg persze elkezdem előre tervezni a következő napunkat. Egyedülálló anyaként meg kellett tanulnom olyan dolgokat is, amelyeket korábban sosem csináltam, például most már tudok szöget beverni a falba, polcot, szekrényt szerelni, ami ugyan önbizalmat ad, mégis úgy érzem, tengernyi energiát elvesz tőlem.

Segíthetnek a gyógynövények

Esténként bármilyen fáradt is voltam, mégsem tudtam sokáig elaludni, hiszen a napközbeni gondjaimon gondolkodtam. Éjjelente forgolódtam az ágyban, nappal pedig fáradt és álmos voltam, amitől egyre feszültebb lettem. Úgy éreztem, ennyire feszülten és fásultan nem tudok teljes értékű anyukája lenni Márknak. Egy barátnőm tanácsára kipróbáltam a három gyógynövény, a macskagyökér, komló és citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur fortét. Ez a patikában recept nélkül kapható gyógyszer nappal nyugtat, éjszaka pedig altat, és nem kell miatta sem függőségtől, sem pedig hozzászokástól tartanom. Napközben jól tudtam koncentrálni, és ez a gyógyszer az autóvezetéshez szükséges készségekre sincs negatív hatással. Sokat segített a Sedacur forte, és ugyan az életem nem lett könnyebb, de a gyógyszer nagy mértékben csökkentette a feszültségemet, és segít átaludni az éjszakákat. Így több energiával és higgadtabban tudok szembenézni a mindennapok nehézségeivel.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top