Tabuk nélkül

Várandósként még inkább vedd komolyan a hüvelyfertőzést! (x)

Ha terhes vagy, teljesen érthető, ha a születendő kisbabád épsége és fejlődése a legfontosabb a számodra. Pontosan ezért ne feledkezz meg arról sem, hogy áldott állapotban a saját egészségedre ugyanúgy fokozottan oda kell figyelned!

Várandósként még inkább vedd komolyan a hüvelyfertőzést! (x)
Edina komolyan vette, amikor terhesen tapasztalt intim panaszt

„Onnantól, hogy várandós lettem, egyértelmű volt, hogy többé nem gyújtok rá, sőt még a cigifüstös helyeket is messzire elkerültem. Az alkoholt és az energiaitalokat ugyancsak száműztem az életemből, tudván, hogy rajtam is nagyban múlik a kisbabám egészsége – emlékszik vissza életének erre az időszakára a 32 éves Edina, aki immár két hónapja egy gyönyörű, egészséges kislány boldog édesanyja. Pedig a terhessége neki sem zajlott problémamentesen. – Hiába vigyáztam magamra, és tartottam be minden higiéniai előírást, egy nap mégis arra ébredtem, hogy rémes hüvelyfolyásom lett – mesél tovább a fiatal anyuka.

– Tudtam, hogy ez semmiképpen nem lehet ’természetes’ jelenség, mert a váladék rendkívül bőséges volt és híg, emellett pedig leginkább a halra emlékeztető rossz szagot is árasztott. Már aznap felhívtam a nőgyógyászomat, hogy vázoljam neki a helyzetet. Az orvosom nagyon megdicsért, amiért ilyen hamar szóltam, és szinte azonnal fogadott. Megállapította, hogy bakteriális vaginózisom van, ami bizony nem tréfadolog, ha várandós nőnél alakul ki. Jól tettem tehát, hogy nem halogattam a probléma megoldását, mert így időben megkaptam a megfelelő segítséget, és nyilván ennek is köszönhető, hogy végül komplikációk nélkül tudtam kihordani és világra hozni a kislányomat.”

Anyává válni a legnagyobb felelősség

Lehet, hogy korábban egy-egy enyhébb betegség idején – például, ha csak megfáztál egy kicsit – szinte fölöslegesnek érezted, hogy emiatt orvoshoz fordulj, helyette inkább házi praktikákkal kúráltad ki a bajodat. Viszont onnantól, hogy babát vársz, ezt már nem teheted meg. Hiába tűnik például egy „kis” hüvelyfolyás banális problémának, áldott állapotban akkor is komolyan kell venni. A bőséges, híg és halszagú hüvelyváladék mind a bakteriális hüvelyfertőzésre utaló jelek, ezért ha ezeket észleled magadon, még akkor is keresd fel minél előbb a kezelőorvosodat, ha esetleg nincs fájdalmas panaszod. A bakteriális hüvelyfertőzés ugyanis tovább terjedhet a méhszáj felé, vetélést vagy idő előtti burokrepedést, azaz koraszülést idézhet elő.

 

Bízz a segítségben és az orvosodban!

Ha észleled magadon a bakteriális hüvelyfertőzés jeleit, pánikba azért ne ess, elvégre az sem tenne igazán jót a babádnak. Inkább fordulj mielőbb orvoshoz! A kezeléstől nem kell tartanod, hiszen ma már rendelkezésre állnak olyan terápiás lehetőségek, amelyek nem veszélyeztetik a fejlődő magzat egészségét. A patikában recept nélkül kapható Vitagyn C hüvelykrémet várandós, illetve szoptatós kismamaként is biztonsággal alkalmazhatod, viszont mielőtt használni kezded, fontos, hogy erről előzetesen mindenképpen egyeztess a kezelőorvosoddal.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Így segít a Vitagyn C

A Vitagyn C hüvelykrém hormonmentes készítmény, amely fő összetevőként tejsavat, C-vitamint és ezüstöt tartalmaz, ami az egészséges savas hüvelyi pH helyreállítását segíti, a savas közeg pedig a kórokozók szaporodását gátolja. A hüvelykrém prebiotikum-tartalma pedig a hüvelyflóra a egészséges egyensúlyát biztosító Lactobacillusokat (tejsavbaktériumokat) táplálja. A Vitagyn C hüvelykrém ahelyett, hogy kívülről juttatna „idegen” Lactobacillusokat a hüvelybe, a saját tejsavbaktériumok megerősítésével segít helyreállítani a normál flórát.

A készítmény dobozában egyszer használatos applikátorokat is találsz, amelyek segítségével a krémet higiénikusan adagolhatod.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top