Tabuk nélkül

Télen az intim egészséged is sérülékenyebb: így előzheted meg a fertőzéseket! (x)

A téli időszak elsősorban a felső légúti megbetegedések csúcsszezonja, ám nem egyszer éppen ezek a nyavalyák „ágyaznak” meg a hüvelyfertőzésnek is. Mutatjuk, hogyan védheted ki a bakteriális vaginózist!

Télen az intim egészséged is sérülékenyebb: így előzheted meg a fertőzéseket! (x)
Emiatt fontos, hogy komolyan vedd a „kis” náthát is!

„Karácsony előtt kicsit megfáztam, de mindenképpen tovább akartam dolgozni, ezért gyorsan csináltattam egy koronavírus-tesztet, ami szerencsére negatív lett. A negatív eredményen felbátorodva eszem ágában nem volt otthon maradni, pláne ágyban, párnák közt feküdni egy vacak ’kis’ nátha miatt. Arra gondoltam, minek a felhajtás, hiszen pár nap alatt úgyis elmúlik az egész… De tévedtem – idézi fel a tavaly évvégi eseményeket Kinga. – Sajnos meglett a böjtje, hogy nem voltam hajlandó kifeküdni a betegséget, mert szövődményként csúnya arcüreggyulladásom lett, amire már antibiotikumot írt fel a háziorvos. A gyógyszertől végül helyrejöttem, viszont alig gyógyultam ki a bajomból ’felül’, máris következett a következő nyavalya, ezúttal ’alul’: bakteriális hüvelyfertőzésem lett. Bőséges, híg és rossz szagú hüvelyfolyást tapasztaltam, ami nagyon elkeserített. Kiderült, hogy az antibiotikum mellékhatásaként meggyengült a hüvelyi savas pH-m, ezért alakulhatott ki a bakteriális vaginózis. Végül a Vitagyn C hüvelykrém segített helyreállítani a pH-mat, de igazán okos akkor lettem volna, ha már az antibiotikum szedésekor elkezdtem volna használni ezt a készítményt, hogy megelőzzem a fertőzés kialakulását” – mondja Kinga.

Így állíthatod helyre a hüvelyflórád egészségét

A Vitagyn C tejsavas hüvelykrém recept nélkül kapható a patikában. Egyedülálló összetételével – tejsav, prebiotikum, C-vitamin és ezüst – kettős védelmet nyújt: helyreállítja és fenntartja a hüvelyflóra egyensúlyát, ezáltal képes gátolni a kórokozók és segíteni a védő Lactobacillusok szaporodását.

A Lactobacillusok azok a hasznos tejsavbaktériumok, amelyek biztosítják a hüvelyflóra egészséges savas kémhatását. A kórokozók ugyanis a savas közegben nem képesek elszaporodni. Ám ha valamely egyéb betegség miatt antibiotikumot kell használnunk, ezek a gyógyszerek a jótékony Lactobacillusokat is megtizedelhetik. A Vitagyn C hüvelykrém prebiotikum-tartalma a Lactobacillusok „táplálékaként” segíti azok újbóli elszaporodását.

A Vitagyn C hüvelykrém hormonmentes készítmény, ezért várandósok vagy szoptató édesanyák is biztonsággal használhatják, ugyanakkor fontos, hogy erről előzetesen mindig egyeztessenek a kezelőorvosukkal.

A bajt meg is előzheted!

A Vitagyn C hüvelykrém nemcsak a bakteriális vaginózis kiegészítő kezelésére alkalmas, hanem a fertőzés megelőzésére is. Ha antibiotikum alkalmazása szükséges, tanácsos mellette a Vitagyn C-t is használni, hogy elkerülhessük a Lactobacillus-flóra károsodását, és ezzel együtt a bakteriális hüvelyfertőzés kialakulását. A készítményhez egyszer használatos applikátorokat is találunk mellékelve, amelyekkel a krémet pontosan és higiénikusan lehet adagolni.

 

Tudtad? Az életmód is számít, hogy kivédhesd az intim nyavalyákat

A téli időszakban nemcsak a betegségek, és az azok miatti antibiotikumos kezelések jelenthetnek veszélyt az intim egészségünkre, hanem az ilyenkor jellemzően fegyelmezetlen táplálkozási szokásaink is. A hideg hónapokban eleve kevés vitamint fogyasztunk, és a vastag kabátok takarásában a diétáinkról is könnyebben megfeledkezünk. Pedig az egészségtelen ételek azon túl, hogy megnehezítik az emésztést, alaposan próbára tehetik az immunrendszert is, ennek köszönhetően pedig nagyobb eséllyel tudunk „összeszedni” többek között hüvelyfertőzést is. Hiszen ha össze-vissza eszünk, vagy akár csak túlstresszeljük magunkat, azzal is sokat gyengítünk a szervezetünk védekező képességén, aminek a belső intim egyensúly ugyanúgy kárát láthatja.  

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top