Tabuk nélkül

Így hidratáld magadat „odalent” is! (x)

Andreánál a klimax elsőként a hitvesi ágyban adott hírt magáról. Sok nő házaséletét tette már fájdalmassá a változókori hüvelyszárazság, ő viszont nem hagyta magát, és meg is találta a megfelelő segítséget a bajok ellen!

Így hidratáld magadat „odalent” is! (x)


A hálószobába is bekopogtat a klimax!

– Andrea vagyok, 46 éves, és anyukámhoz hasonlóan elég fiatalon, úgy 3 évvel ezelőtt a változókorba léptem. Azt hittem, sikerül könnyen megúsznom, mivel a klimax előjeleként még a menstruációm sem rendetlenkedett egyáltalán, sőt a rettegett klimaxos hőhullámok is elkerültek.  Aztán pár hónapja azt vettem észre, hogy a házaséletem elkezdett kevésbé „olajozottan” működni. A szokásos előjáték érezhetően kevésnek bizonyult, mert már nem tudtam úgy benedvesedni, mint régen. A férjemmel eddig is tisztában voltunk vele, hogy egyszer eljön ez az idő, mégis váratlanul ért minket az új helyzet. Azt persze nem akartuk, hogy az együttlét kényelmetlenséget, pláne fájdalmat okozzon nekem, ezért megpróbálkoztunk a síkosító használatával. Sajnos nem igazán vált be, mert egyrészt illúzióromboló volt éppen a legintimebb pillanatokban félbehagynunk mindent a kenegetés miatt, másrészt a hüvelyszárazság a hétköznapokban is kellemetlen, viszkető érzést okozott nekem. Márpedig utóbbira a szex közben alkalmilag bevetett intim síkosító aligha lehetett jó megoldás. Nekem ennél tartósabb segítségre volt szükségem.

Patikai kúp segített: ápoló hialuronsavval és gyógynövényekkel

Az egyik korombéli barátnőmnek meséltem a gondjaimról és mivel nála már bevált, nekem is ajánlotta a hormonmentes Cikatridina hüvelykúpot. Ez a patikában kapható hüvelykúp hosszú távon segít enyhíteni a hüvelyszárazság okozta kényelmetlenségeket. Fontos összetevője a rendkívül magas hidratálóképességű hialuronsav, amely éppen ennek a tulajdonságának köszönhetően a márkás arckrémekben is gyakran megtalálható. A hialuronsav ahogyan az arcbőrünket, ugyanúgy a belső, rejtett szöveteket, így a száraz hüvelyhámot is képes újra feltölteni nedvességgel. A Cikatridina hüvelykúp emellett többféle gyulladáscsökkentő, illetve hámosító hatású gyógynövény ápoló kivonatát is tartalmazza.

 

Hosszú távú segítség hüvelyszárazság esetén

A férjem és én megelégedéssel nyugtáztuk, hogy ezt a készítményt egyáltalán nem együttlét közben kell alkalmazni, hanem kúraszerűen. Kezdetben 10 napon át, esténként 1 kúpot helyeztem fel, a bevezető kúra óta pedig már elegendő fenntartó kezelésként hetente csupán 2-3 alkalommal használnom a Cikatridina kúpot. Fontos ugyanis a folyamatos használat – elvégre a bőrünket is rendszeresen szoktuk ápolni arckrémmel, illetve testápolóval!

Ezért ne hanyagoljuk el soha a hüvelyszárazságot!

Tudom, hogy a korombéli nők közül nem csak én járok ebben a cipőben, sokan mégsem mernek beszélni a hüvelyszárazságról. Holott ha a szőnyeg alá söpörjük a problémát, attól semmi sem lesz jobb. Sőt, mint megtudtam, a kezeletlenül hagyott hüvelyszárazság akár nagyobb bajt is zúdíthat a nyakunkba, hiszen a kiszáradt intim szövetek jóval fogékonyabbá válhatnak a különböző fertőzésekre.

A Cikatridina kúp hormonmentes

Sokan azt hiszik, a klimaxos hormonhiány okozta hüvelyszárazságra csak a hiányzó hormonok visszapótlása lehet megoldás, és már csak azért is inkább homokba dugják a fejüket, mert tudják, hogy úgysem lennének hajlandóak hormonkezelésnek alávetni magukat. Pedig ez butaság, hiszen ahogyan az én példám is mutatja, akár hormonok nélkül is leküzdhető a hüvelyszárazság: például az immár általam is rendszeresen használt Cikatridina hüvelykúppal, amely teljesen hormonmentes, és recept nélkül megvásárolható a gyógyszertárban, vagy akár webes patikákból is meg lehet rendelni – tanácsolja Andrea.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top