Tabuk nélkül

Így ismerd fel, ha baj van, és kezeld mindig helyesen a hüvelyfolyást! (x)

Egy fiatal nő elmesélte, miért tartja fontosnak, hogy mindenki odafigyeljen az intim területeire, és időben felismerje, ha valami rendellenség történik odalent.

Így ismerd fel, ha baj van, és kezeld mindig helyesen a hüvelyfolyást! (x)

„Folyásom van!” – vajon mindig kétségbe kell emiatt esnünk?

Pánikra általában nincs ok, hiszen a hüvely normál esetben sem teljesen száraz, azaz valamilyen mértékű „folyást” mindig tapasztalhatsz. Gond csak akkor van, ha a váladék szokásos mennyisége, színe, szaga hirtelen megváltozik. A különböző tünetek különböző problémákra utalhatnak, amelyek általában eltérő kezelést is kívánnak.

„Szerintem egy nőnek oda figyelnie a teste jelzéseire, hiszen a szervezetünk általában igyekszik a tudtunkra adni, ha valami nem stimmel az intim tájainkon – vallja a 27 éves Kriszta. – Ha baj van, akkor persze soha nem szabad kizárólag a saját ’diagnózisunkra’ hagyatkoznunk, hiszen egy félrekezelt női nyavalya akár komolyabb szövődményt is okozhat. Ha tehát ilyen jellegű gondom van, én is mindig azonnal felkeresem a nőgyógyászomat, és követem az általa előírt terápiát. Ugyanakkor fontosnak tartom, hogy meg tudjam különböztetni a bakteriális eredetű folyást a hüvelygombától, ugyanis éppen ezt a kettőt sokan hajlamosak összetéveszteni. Pedig nem árt, ha képesek vagyunk felismerni, mi a bajunk, hiszen csak akkor tudunk megfelelő készítményt választani a kiegészítő, helyi kezeléshez. Nálam mindig van otthon Micovag Plus hüvelykúp, ami hüvelygomba idején lehet hasznos segítségemre, míg a bakteriális hüvelyfertőzés esetére Vitagyn C hüvelykrémet tartok a házi patikámban” – árulta el Kriszta.

 

Ezek a hüvelygomba jelei

Gombás eredetű hüvelyfertőzés, azaz hüvelygomba esetén a hüvelyfolyás színe fehéres-sárgásra változik, állaga pedig darabos-szemcsés lesz. Ugyancsak jellegzetes a kellemetlen, kínzó viszketés és égő érzés a hüvelyben, valamint az intim tájék bepirosodása.

A patikában, recept nélkül kapható Micovag Plus hüvelykúp bórsav- és tejsavtartalma normalizálja a hüvelyi pH-értéket, ezáltal kedvezőtlen feltételeket teremt a gombák megtelepedéséhez és szaporodásához. A készítmény hasznos összetevője még a bizabolol, amely a nyugtató hatású kamilla kivonata: ennek révén a Micovag Plus hüvelykúp képes enyhíteni a hüvelyi gombás fertőzést kísérő kellemetlen viszketést és égő érzést is.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz hüvelygomba kiegészítő kezelésére

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz hüvelygomba kiegészítő kezelésére


Így ismerd fel a bakteriális eredetű hüvelyfolyást

Amikor nem gomba, hanem baktériumok okozzák a fertőzést, olyankor a hüvelyfolyás szintén jellegzetes változást mutat: rendkívül bőségessé válhat, a színe áttetsző vagy szürkésfehér lesz és kellemetlen, leginkább a halra emlékeztető szagot áraszt. Ilyen esetben törekednünk kell a hüvely egészséges savas pH-jának a helyreállítására, mert a savas közeg gátat tud vetni a kórokozók szaporodásának.

 

A pH regenerálásához segítségedre lehet a Vitagyn C hüvelykrém, amely tejsavat, ezüstöt és C-vitamint, valamint prebiotikumot tartalmaz. A prebiotikum elősegíti a hüvelyflóra egészségét biztosító hasznos tejsavbaktériumok szaporodását, a készítmény tejsavtartalma pedig a normál, enyhén savas hüvelyi pH helyreállításában játszik kulcsszerepet. A patikában recept nélkül kapató Vitagyn C hüvelykrém dobozában praktikus, egyszer használatos applikátorokat is találsz, amellyel a készítményt higiénikusan és pontosan adagolhatod. A Vitagyn C krém hormonmentes, ezért akár várandós vagy szoptatós kismamák is használhatják. A készítmény nemcsak a bakteriális vaginózis kiegészítő kezelésére, hanem akár annak megelőzésére is alkalmas.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top