Tabuk nélkül

Olvasd el egy változókorú nő elmélkedését a klimaxról – neki ez vált be a panaszok ellen! (x)

Klári olyan nő, aki igyekszik tudatosan megélni a változókorát. Most elmeséli, mi mindent tesz meg azért, hogy enyhítse a menopauzához társuló kellemetlen tüneteket.

Olvasd el egy változókorú nő elmélkedését a klimaxról – neki ez vált be a panaszok ellen! (x)
Van élet a klimaxon túl is!

– Klári vagyok, 49 éves tanítónő. Nemrég elgondolkodtam azon, hogy a régi időkben vajon hogyan birkóztak meg a nők a klimaxszal. Végül is nem könnyű nap mint nap dacolnunk a hőhullámokkal, a fokozott izzadással, fáradékonysággal, no meg a hangulatingadozással – hogy csak a saját, leggyakoribb változókori panaszaimat említsem. Aztán egy interneten fellelt statisztika rádöbbentett, hogy a nők valójában nem is olyan régen érik meg egyáltalán azt a kort, hogy részesülhessenek a menopauza okozta, fentebb felsorolt „örömökben”. Magyarországon például a 20. század legelején egy nő születéskor várható élettartama még a 40 évet sem érte el…

Férfiak és nők születéskor várható élettartama Magyarországon a 20. században (Forrás: Wikipédia)

Férfiak és nők születéskor várható élettartama Magyarországon a 20. században (Forrás: Wikipédia)

Persze egy ilyen adat csupán az átlagra vonatozik, azaz nyilván szép számban akadtak akkoriban is olyanok, akik ennél jóval hosszabb ideig éltek, mint ahogy másoknak meg rövidebb élethossz adatott. De attól még nagyon valószínű, hogy napjainkhoz képest a régi időkben sokkal kevesebb nő érte meg a változókort. Aki pedig megérte, az is leginkább otthon, a négy fal között vészelte át a hormonális változásokkal szinte mindig együtt járó nehézségeket, mert annak idején a nők elsősorban csak otthon, a saját háztartásukban tevékenykedtek.

Modern idők, új kihívások – a menopauzában is

Ezzel szemben mi, a mai változókorú nők – azaz a 45-55 éves korosztály – még bőven eljárunk dolgozni, ráadásul a várható élettartamunk is jóval magasabb, mint dédanyáinké (még itt Magyarországon is). Sőt, egy statisztika egyenesen azt állapítja meg, hogy például az amerikai nők a felnőtt életüknek már mintegy felét a menopauza után élik le.

Azt tehát semmiképp nem állíthatjuk, hogy a változókorral véget érne a női lét! Előttem is csaknem két évtized áll még csak a nyugdíjkorhatárig, márpedig addig is dolgoznom, teljesítenem kell mindennap, a hőhullámok és a hangulatingadozások ellenére is. Tanítónőként ráadásul egy osztálynyi gyerek szellemi és testi fejlődéséért vagyok felelős, így emiatt főleg nem engedhetem meg magamnak, hogy a klimaxos tünetek két vállra fektessenek.

A hormonhiányra nem feltétlenül a hormonpótlás a jó válasz!

Tudom, hogy a panaszaimat a változókori hormonális hanyatlás okozza, mégsem szeretném a hiányzó hormonjaim mesterséges pótlásával kiküszöbölni a klimaxos problémákat. És nemcsak azért, mert nekem még az orvosok sem javasolják a hormonterápiát – mivel a családunkban fordult már elő mellrák, és az ösztrogénpótlás esetleg hajlamosíthatna erre a betegségre –, hanem mert eleve szívesebben fordulok a természetesebb, gyengédebb, és mindenekelőtt hormonmentes alternatívák felé.

Ezért is örültem, amikor rátaláltam a Remifemin Plus tablettára. Ez a gyógynövényes gyógyszer teljesen hormonmentes, de így is képes enyhíteni a klimax kellemetlen tüneteit. A Remifemin Plus tabletta a Cimicifuga, magyarul poloskavész speciális kivonatát tartalmazza, amelynek a változókori testi tünetek – hőhullámok, izzadás – csillapításában való hatásosságát már több klinikai vizsgálat is igazolta. A Cimicifuga egyébként az észak-amerikai indiánoknak is kedvelt gyógynövénye volt, és már ők is „női bajokat” orvosoltak vele.

A Remifemin Plus emellett még orbáncfüvet is tartalmaz, amely a lelki nehézségeken, így a hangulatingadozásokon segít úrrá lenni. Az orbáncfüvet már az ókorban is használták melankólia, avagy búskomorság ellen, a népi gyógyászatban pedig a „lélek napsugarának” nevezik, utalva természetes antidepresszáns hatására. A Remifemin Plus tabletta recept nélkül kapható a gyógyszertárban, illetve akár webes patikákból is meg lehet rendelni. Nekem bevált, mert amióta szedem, sokkal kevesebb és enyhébb klimaxos panaszt tapasztalok, mint korábban.

 

Számít az életmód is!

Természetesen a Remifemin Plus szedése mellett odafigyelek arra is, hogy egészségesen étkezzek, hiszen a hormonális változások nyomán bekövetkező testsúlygyarapodás veszélye a legtöbb változókorú nőt, így engem is igencsak fenyeget. Ugyanezért igyekszem beiktatni a rendszeres testmozgást is a mindennapjaimba. Mindezzel sajnos a kisebbséghez tartozom: legalábbis egy amerikai felmérés szerint a menopauzában a nőknek mindössze 7,2 százaléka végez elvárt szintű fizikai aktivitást, és csupán 20 százalékuk étkezése tekinthető egészségesnek.

Innen üzenem tehát minden érintettnek: megéri változtatni az életmódunkon, mert higgyétek el, egy kis tudatossággal máris sokkal elviselhetőbb lehet még a változókor is!

Vény nélkül kapható gyógyszer

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

Remifemin Plus packshotnál a kötelező szöveg: Vény nélkül kapható gyógyszer

A terméknévhez tartozó paraméterezett url: https://www.remifemin.hu/?utm_source=NLC_2021_03&utm_medium=pr-cikk&utm_campaign=RF-CK&utm_content=RF-CK-678x

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top