Tabuk nélkül

Vashiányod van? Tesztelj és derítsd ki! (x)

Folyton fáradt vagy, fáj a fejed és egy sápadt arc néz vissza rád a tükörből? Könnyen lehet, hogy vashiányod van! Töltsd ki tesztünket, hogy megtudd, milyen tünetek utalnak még vashiányra!

Vashiányod van? Tesztelj és derítsd ki! (x)
A vas nélkülözhetetlen nyomelem

A vashiány tünetei nem specifikusak, és nem egyik napról a másikra alakulnak ki, ezért nem olyan könnyű időben felismerni. Pedig fontos lenne, hogy a vashiányt időben észrevedd és kezeld, mert a vasraktárak kiürülésével akár vérszegénnyé is válhatsz, ami súlyos, életveszélyes állapot. A vas nélkülözhetetlen a szervezeted számára, mert szerepe van a vérképzésben, az oxigénszállításban, segíti a sejtek energiatermelő folyamatait és az immunrendszer működését is. Ha kevés a vas, csökkenni kezd a hemoglobinszint, a vörösvértestek kisebbek és halványabbak lesznek, ezáltal kevesebb oxigén jut el a sejtjeidbe és a szerveidbe. Mindennap veszítesz vasat, amit a szervezeted nem tud magától pótolni, ezért mindig neked kell gondoskodnod a megfelelő vasbevitelről. Ha nincs elég belőle, kezdetben a vasraktárak készletét hasznosítjuk, ám vaspótlás nélkül lassan, de biztosan romlani fog a testi erőnléted és folyamatosan csökken az energiaszinted is.

Jellemző tünetek mellett sok apróság is utalhat vashiányra

Ha tartósan fáradt vagy, gyakran fáj a fejed, folyton levertnek és gyengének érzed magad, kis terhelésre is kifulladsz és szaporán ver a szíved, nehezebben koncentrálsz, akkor nagy valószínűséggel vashiányod van. Emellett számtalan apró, kevésbé vagy jobban zavaró vagy szembeötlő, akár furcsa tüneted is lehet, amiről nem is gondolnád, hogy a vashiánnyal vannak összefüggésben.

Ha szeretnél bizonyosságot szerezni, IDE kattintva töltsd ki a tesztünket, amely segíthet megítélni a helyzetedet.

 

Biztonságos készítménnyel pótold a vasat

Ha hatékonyan szeretnéd pótolni a vasat, akkor fontos, hogy biztonságos készítményt válassz, megbízható forrásból. A patikákban recept nélkül kapható Maltofer rágótablettából csak annyi vas szívódik fel, amennyire a szervezetednek szüksége van, ezért nem tudod túladagolni. Kellemes csokoládéíze van, és a szedése is kényelmes, mert más gyógyszerekkel együtt és étkezés közben is bevehető.

Vény nélkül kapható, vas(III)-tartalmú gyógyszer

Vény nélkül kapható, vas(III)-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top