nlc.hu
Tabuk nélkül

PMS és appok

Ha őrületbe kerget a cikluszavar vagy a PMS, segíts magadon appokkal is!

Te használsz egészségügyi appokat? Ha igen, akkor melyiket? Ha még nem, mutatjuk, milyen előnyökkel járnak és miért is jók!

A női ciklus követése nem új dolog, de a papír-ceruza módszert ma már felváltja a modern technika. Több tucat applikáció közül válogathatunk, ha az interneten keresünk segítséget a menstruációs naptárunk vezetésére. Az egyszerű, ingyenes alkalmazástól a drágább, gyönyörű grafikai megoldásokkal ellátott verzióig mindenféle programot találunk.

Miért hasznos egy app a menstruáció követésére?

  • Kiszámolja, mikor kell megjönnie a menstruációnak, sőt erről emlékeztetőt is küld!
  • Nagyon hasznos lehet, amikor nem kell huszonnyolc napokat előre számolnunk, hanem az applikáció elintézi ezt helyettünk egy pillanat alatt. A legjobb, ha pontos a ciklusunk, hiszen akkor hónapokra előre láthatjuk, mikor fog megjönni a menzeszünk. Ez elég fontos információ lehet, ha hosszú utazást, nyaralást, esetleg esküvőt vagy nászutat tervezünk.
  • Arra is rájöhetünk a segítségével, ha cikluszavarunk van, késik vagy épp előbb jön meg a vérzésünk.
  • Az app az aktuális menstruáció előtt, beállítástól függően üzenetet küld. Ekkor lépéseket tehetünk az esetleges PMS-es tüneteink kompenzálására vagy kivédésére: ilyen például a csokievés iránti ellenállhatatlan vágy vagy a „minden apróságtól a plafonra mászunk”-állapot.
Mobil applikáció és a PMS

Fotó: Getty Images

Az applikációkban vezethetjük – és ezt érdemes is megtenni –, mikor milyen intenzitású a menstruációs vérzésünk, ami hasznos információval szolgálhat a nőgyógyásznak.

Nem tudod, melyiket használd? Segítünk!

WomanLog Calendar

Ez a magyarul is használható alkalmazás remekül átlátható, ráadásul kis ábrákkal jelezhetsz magadnak mindent napokra lebontva a hangulatodtól kezdve a fejfájásos, görcsös tüneteken át a pattanásokig. Követheted a súlyod és a testhőmérsékleted változásait, amelyből statisztikát készít az app napi, heti és havi bontásban is, amit egy átlátható diagramon tekinthetsz meg. Természetesen alap, hogy a tablettaszedéshez is kérhetsz figyelmeztetőt, de akár terhes módban is használhatod.

Naptáram

„Amint lett okostelefonom, lett mensi appom is, mert ezt a naptáramba írogatást sose szerettem. A Naptáram nevű alkalmazást használom, a nőgyógyásznál is ezt kapom elő, ha kérdezik, mikor volt utoljára mensim. Beírom a hangulatomat, a vérzés erősségét is, amit nem mindegyik appnál tudunk jelölni, de nekem személy szerint fontos. Fel tudok készülni a PMS-sel járó kellemetlen tünetekre is, hiszen pontosan tudom, mikorra várható. Megbízható és egyszerű használni” – mondja a 30 éves Boglárka.

(Nyitókép: Isabel Pavia/Getty Images)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top