nlc.hu
Tabuk nélkül

Olcsó fürdőruha és a hüvelygomba

Olcsó fürdőruha és a hüvelygomba: nem éri meg az egészségeden spórolni

Vannak azok a pillanatok, amikor érdemes kicsit többet szánni egy jobb minőségű ruhára, mert később nagyon ráfázhatunk.

A hüvelygombát leggyakrabban az egészséges hüvelyflórában megtalálható Candida albicans nevű élesztőgomba túlzott mértékű elszaporodása okozza. Amíg azonban a hüvely kémiai egyensúlyáért, így a védelmet szolgáló savas közeg (savas pH) fenntartásáért felelős tejsavbaktériumok (Lactobacillusok) száma megfelelő, addig nincs baj. Vagyis a Candida gomba jelenléte a hüvelyben még nem feltétlenül okoz betegséget. DE: ha valamilyen okból felborul a belső egyensúly, akkor a Candida túlszaporodhat, és ettől már kialakulhat a hüvelygomba, annak minden kellemetlen tünetével.

Fürdőruha és a hüvelygomba

Fotó: Getty Images/Westend61

Könnyed nyár, csinos fürdőruha… vagy mégsem?

Fontos tudni, hogy a hüvelygomba kiválóan érzi magát a meleg, nyirkos közegben, ami az izzasztó kánikulában könnyen kialakul az intim területeken. Ráadásul az sem segít, ha nem jól szellőző, pamut alsóneműt választunk, hanem szoros, műszálas darabokat hordunk.

Viki csak spórolni akart egy kicsit, hogy minél több jusson a nyaralásra, de nagyon megjárta.

„Igazából a gyerek születése után ez volt az első alkalom, hogy a családdal közösen mentünk el nyaralni. Nagyon izgatott voltam, de nem akartam sokat költeni egy olyan apróságra, mint a fürdőruha. Nem szégyen, a választásom egy kínai üzletre esett, ahol egész trendi darabot sikerült kifognom. Csilli-villi, de merő műszál volt a sűrű szövésű fajtából, azaz minden, csak nem légáteresztő! Otthon kimostam, de már előre láttam, hogy sehogyan sem akar megszáradni. Gondoltam, erre a pár napra még így is tökéletesen megteszi…Hát, megtette! Mivel szoros is volt, sikerült jól beleizzadnom, és hüvelygombám lett. Sajnos nem az első eset, felismertem a tüneteit. A csípő, kellemetlen, viszkető és égő érzés odalent valami őrjítő volt. Ráadásul a hüvelyfolyásom is megváltozott, sárgásfehér színűvé és túrós állagúvá vált. Mondanom sem kell, hogy az olcsó, csinos kínai fürdőruha azonnal repült a szemétbe. A strandon vettem magamnak egy jó minőségű fürdőruhát, nem fogok az egészségemmel szórakozni soha többet! Nem éri meg!” – mondta Viki.

Mi az, amire érdemes még figyelni nyáron?

  • Ha strandolni megyünk, mindig legyen nálunk váltó fürdőruha: ha már nem úszunk vagy ázunk a medencében, akkor először mindig tusoljunk le tiszta vízzel, aztán cseréljük át a nedves fürdőruhát szárazra, ugyanis a nedves környezet nagyon kedvez a gombák szaporodásának.
  • Aki hajlamos rá, annál akár a strandolás is megzavarhatja a hüvelyflóra biológiai egyensúlyát. Sok nő érzékeny a medencék klóros vizére, így nyáron strandoláskor könnyen megváltozhat a hüvely enyhén savas pH-ja, ami kedvez a gombák elszaporodásának.
  • A kontroll nélküli édességevéssel és/vagy túl sok szénhidrát bevitelével kedvezünk a Candida gombák szaporodásának. Tehát csak módjával a fagyival és a lángossal, hölgyek!

 

Hirdetés

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül elérhető.

micovag

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz
Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top