Tabuk nélkül

A nőknek igenis többet kell aludniuk, mint a férfiaknak, most eláruljuk, hogy miért (x)

Érezted már úgy egy pörgős nap végén, hogy nyomban összeesel, olyan fáradt vagy? Előfordult már veled, hogy kimerültséged ellenére sem tudtál aludni? Másnap te voltál a kibírhatatlan boszorkány? Minden apróságra ugrottál? Ne aggódj, nem vagy egyedül, a nőknek ugyanis több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak, hogy kipihentek legyenek – legalábbis ezt állítja egy brit professzor, Jim Horne.

Alvás közben regenerálódik az agy

A brit alváskutató, Jim Horne sok éves kutatómunka után kijelentette, hogy a nőknek több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak. A professzor állítja, hogy a nők agya bonyolultabb, mert párhuzamosan több mindenre figyelnek, ezért jobban el is fáradnak. Ha egy nő nem alszik eleget, sokkal feszültebb és ingerültebb lesz, mint egy férfi. Az alvásról a mai rohanó világban gyakran úgy beszélünk, mintha úri huncutság volna, pedig nagyon fontos szerepe van az életünkben. Amíg alszunk, regenerálja magát az agykéreg, ami az ébrenlétünk alatt a gondolatokért, a beszédért, és a memóriáért felel. A 18 évesnél idősebb felnőtteknek legalább 7-9 óra alvásra van szükségük naponta. A nőknek pedig minimum 20 perccel többet kellene aludniuk, mint a férfiaknak.

Nappal dolgozunk, este anyák és tüzes feleségek is vagyunk

Gondolj csak bele, egy nő mennyi mindent csinál egy nap alatt! Reggel korán kel, ráncba szedi magát, sminkel, reggelit készít, uzsonnát csomagol a gyerekeknek, együtt rohannak a suliba. Úton a munkahelye felé már egészen más teendők járnak fejében. Délután újra siet a gyerekekért, este háziasszonyként tüsténkedik, éjszaka pedig odaadó szerető.  Ráadásul a nők rengeteg hormonális változáson mennek keresztül, ami befolyásolja a lelkiállapotukat és az alvásukat is. Ha pedig kisbabájuk születik, akár évekre búcsút mondhatnak a mély, pihentető éjszakai alvásnak. Pedig kipihenten minden könnyebb, fáradtan csak kapkodsz, minden idegesít, hamar robbansz, és úgy érzed, olyan káosz uralkodik körülötted, amin soha nem leszel úrrá.

Tudtad? Érdekes tények a három gyógynövényről

A valeriána vonzza a macskákat

A valeriána álmatlanság elleni hatását már az ókorban is ismerték. Gyökerének kellemetlen szaga vonzza a macskákat, innen ered népi elnevezése, a macskagyökér. Alacsonyabb dózisban nyugtalanság ellen, magasabb dózisban alvászavar kezelésére alkalmas.

Elálmosodtak a komlószedők

Az alvás elősegítésére komlótobozzal töltött párnát már a középkorban használtak. Régi megfigyelés, hogy a komlószedő munkások gyakran elálmosodtak munka közben.

Kétezer éve használt gyógynövény a citromfű

Az orvosi citromfű az egyik legrégebb óta használt gyógynövény, amely a nevét a citromhoz hasonlító illata miatt kapta. Több mint 2000 éve használják gyógyászati célokra: nyugtató hatású, és az ideges eredetű szív- és emésztőrendszeri panaszokat is képes enyhíteni.

 

Segítenek a több ezer éve bevált gyógynövények

Te is észrevetted, hogy sokszor éppen olyankor a legnehezebb elaludnod, amikor holtfáradt vagy? Ilyenkor segíthetnek az altatók. Ám a szintetikus „bogyók” nem véletlenül receptkötelesek, számos mellékhatásuk ismert: másnap kábaságot és koncentrációzavart okozhatnak, és könnyen hozzájuk lehet szokni. Ezért érdemesebb gyógynövényi hatóanyagú gyógyszert választani. Jót tehet az évezredek óta használt és bevált gyógynövények kombinációja, a valeriána, a komló és a citromfű hasznos összetevőit tartalmazó Sedacur forte.

Ez a vény nélkül kapható gyógyszer nappal oldja a feszültséget, éjjel pedig segíti a nyugodt alvást.  Altató hatása csak akkor jelentkezik, ha valóban fáradtak és álmosak vagyunk.

A Sedacur forte nem okoz kábaságot, nem befolyásolja az autóvezetést, a koncentrációra sincs negatív hatással. A Sedacur forte tablettával kapcsolatban sem függőség, sem hozzászokás nem ismert.

 

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top