Tabuk nélkül

A szexet nem lehet megúszni szárazon! (x)

Itt a nyár, a szabadság és persze a szerelem legklasszabb „szezonja”, ne engedd hát, hogy a hüvelyszárazság tönkretegye a romantikát! Mindenkinek hasznos tudnia, mit tehet, ha esetleg a „szárazság” miatt nem megy jól a szex!

A szexet nem lehet megúszni szárazon! (x)

Fiatalokat is érint

Tévhit, hogy a hüvelyszárazság csak az idősebb nőket értintő probléma lenne. Valójában bármely olyan élethelyzet, ami miatt a női szervezet hormonszintje megváltozik, előidézheti a tünetegyüttest. Nem véletlen, hogy például a terhes vagy szoptatós anyukák gyakran panaszkodnak a szexuális élet „újraindításával” járó nehézségekre, melyekért nem egy esetben éppen a hüvelyszárazság tehető felelőssé. Az alacsony nőihormon-szint ugyanis jelentősen befolyásolja a hüvely nedvesedési képességét, márpedig ha nem csúsznak „olajozottan” a dolgok, akkor bizony az aktus nehézkessé, sőt akár fájdalmassá is válhat, vagy az is megtörténhet, hogy már maga a behatolás is ellehetetlenül.

De nemcsak a klimaxos nők vagy a kismamák szembesülhetnek hüvelyszárazsággal: egyes betegségek, bizonyos gyógyszerek szedése szintén előhívhatják a problémát, mint ahogy a rákellenes kemo-, illetve sugárterápiának is gyakori mellékhatása a hüvelyszárazság. Sőt, az érzékeny női hormonális rendszert a túlzott stressz vagy a szélsőséges fogyókúra is megzavarhatja annyira, hogy emiatt hüvelyszárazság alakuljon ki.

 

„Tavasszal sokat idegeskedem, aggódtam az idős szüleim egészségéért, ráadásul heteken át meg sem tudtam látogatni őket. Az állandó szorongás és aggodalmaskodás miatt a férjem közeledését sem tudtam önfeledten fogadni – mesél őszintén a karanténidőszak hálószobatitkairól a 39 éves Renáta. – Az együttlét nem is esett jól, szinte fájt nekem, mert nem voltam elég nedves. Elmondtam a problémámat egy idősebb, már az 50-es éveit taposó barátnőmnek, aki azt ajánlotta, próbáljam ki a hormonmentes Cikatridina hüvelykúpot. Ő a klimax miatti hüvelyszárazságára használja kúraszerűen, és nagyon meg van vele elégedve. Megfogadtam a tanácsot, és a Cikatridina valóban bevált nálam is. Nagyon örülök, hogy a nyárra ennek köszönhetően legalább a házaséletem újra zökkenőmentessé vált!”

A patikában recept nélkül kapható hormonmentes Cikatridina hüvelykúp a kiváló hidratálóképességű hialuronsav mellett gyulladáscsökkentő és hámregeneráló hatású gyógynövények ápoló kivonatát tartalmazza. Kúraszerű használatával hosszú távon enyhíthetők a hüvelyszárazság okozta tünetek.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top